Muğla’daki yangınlarla mücadele devam ediyor

Muğla’da devam eden yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Milas ve Bodrum ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması ile birlikte kentte tek yangın Köyceğiz ilçesinde kaldı. Denizli sınırına yaklaşan yangının söndürülmesi için müdahaleler sürüyor.

Muğla’daki yangınlarla mücadele devam ediyor

Türkiye’nin alevlerle mücadelesi 15’inci gününde devam ediyor.

Muğla’nın üç noktasında devam eden ormanyangınlarından Milas ve Bodrum’da alevlerin kontrol alına alındığı açıklandı. Köyceğiz ilçesine bağlı Çövmen yaylası ile Çiçekbaba arasında kalan hatta ise yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Köyceğiz’de 29 Temmuz günü başlayan orman yangını rüzgârın da etkisi ile Denizli'nin Beyağaç ilçesi sınırına yaklaşık 5 kilometre kadar yaklaştı. Yangının daha fazla yayılması için hem Denizli hem de Muğla yönünden müdahaleler sürdürülüyor.

Birçok arazöz, TOMA, su tankeri ve helikopterin katıldığı yangın söndürme çalışmaları sarp arazi şartları ve sert rüzgarlara karşı kararlılıkla devam ediyor.

Yangının etkilediği Denizli'nin Beyağaç ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Akçay, hem belediye hem de Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yoğun gayret gösterdiğini söyledi. Akçay önceki gün kontrol altına alınan yangının rüzgârın etkisiyle dün alevlendiğini belirtti, “Bölgemizdeki yangının bugün kontrol altına alınacağını düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan Milas ilçesine bağlı Fesleğen ve Bayır Mahallelerinde kontrol altına alınan orman yangınlarına ilişkin soğutma çalışmaları devam ediyor. Bodrum’da ise gece saatlerinde kontrol altına alınan makilik alandaki yangın bölgesine havadan ve karadan devam eden soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

# bodrum # muğla # orman # denizli # milas # köyceğiz # yangınlar