KKTC'de askeri bölgede patlamalar meydana geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde askeri bölgede patlamalar meydana geldi. Panik yaratan olayda can kaybı yaşanmadı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada bölgede emniyetin tam olarak sağlandığını duyurdu. Olayın araştırılması için Türkiye ile ortak kriz masaları kuruldu. Milli Savunma Bakanlığından, yangının kontrol altına alındığı, olay bölgesinin çevre emniyetinin tam olarak sağlandığı ve oluşturulan inceleme heyetinin patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başladığı bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dün gece hareketli saatler yaşandı. Girne'nin doğusunda bulunan askeri bölge içerisindeki cephanelikte yangın çıktı.

Yangının ardından arka arkaya patlamalar meydana geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay olay yerine gitti.

Patlama sırasında yaralananlar oldu ancak can kaybı yaşanmadı.

Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. KKTC Başbakanı Ersin Tatar yaptığı basın açıklamasında Türkiye ile ortak kriz masaları kurulduğunu duyurdu.

Türkiye'den bir heyet de bölgeye gitti.

Tatar, KKTC Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bilgileri de aktardı.

ulusal.com.tr

# son dakika haberleri # KKTC # girne