Irak Başbakanı İbadi, seçim koalisyonu kurdu

Irak'ta 2018 Mayıs ayında yapılacak seçimler için koalisyon kuruldu. Ulusal egemenliği destekleyen tüm siyasi gruplara çağrı yapan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, koalisyonun adını "Zafer Koalisyonu" olarak açıkladı.

Irak Başbakanı İbadi, seçim koalisyonu kurdu

Irak 2018 Mayıs ayında seçime gidecek. Seçim hazırlıkları ise şimdiden başladı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, seçim koalisyonu kurulduğunu duyurdu.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada "Başbakan İbadi, Zafer Koalisyonunu oluşturarak, siyasi grupları mezhepler üstü bu ulusal koalisyonuna katılmaya çağırıyor." denildi.

"Koalisyon, tüm Iraklılar için çalışacak ve ülkenin birliğiyle ulusal egemenliğini güçlendirecek" diyen İbadi, Irak'ın ulusal egemenliğini destekleyen tüm grupları Zafer Koalisyonu çatısı altında buluşmaya çağırdı.

Şii milis gruplardan oluşan bazı Haşdi Şabi liderlerinin ise Bedir Örgütü lideri Hadi Amiri başkanlığında "El-Fetih" isimli koalisyonla yer alacağı iddia ediliyor.

Irak siyasetinin önemli isimlerinden Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve Şii lider Mukteda es-Sadr'ın ise söz konusu koalisyonda yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Iraklı Türkmen siyasi partiler de Kerkük'’te "Irak Türkmenleri Cephesi" adlı koalisyon çatısı altında güç birliği yaparak seçimlere katılma kararı almıştı.

# ırak # ibadi