Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki

Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik Yunanistan'dan gelen tepkilere Dışişleri Bakanlığı, yanıt verdi. Sözcü Hami Aksoy, kışkırtmaları ve Türk bayrağının Selanik'te yakılmasını şiddetle kınadı.

Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki

Ayasofya'nın ibadete açılmasına tepki göstermek için Türk bayrağını yaktılar. Yunanistan'ın küstah hareketine karşı Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

Selanik'teki Agia Sofia kilisesinin avlusunda toplanan "Kutsal Bölük" isimli aşırı sağcı örgüt üyesi göstericiler, Türk bayrağını ateşe verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk bayrağının yakılmasına izin verilmesini şiddetle kınadı.Yazılı bir açıklama yaptı. Yunanistan'ın, tepki gösterme bahanesiyle İslam'a ve Türkiye’ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Aksoy, "Yunan hükümetinin ve parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı Türk bayrağının Selanik'te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü,"Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege'deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir" dedi.

Yunanistan'ın tavrına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tepki gösterdi. Çelik, "Yunanistan'da şanlı bayrağımızın yakılmasını şiddetle lanetliyoruz" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, "Ayasofya Camii'nin açılmasını güya protesto etmeye çalışan Yunan faşistlerini cesaretlendiren siyasileri kınıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

# türkiye # yunanistan # türk bayrağı # bayrak