Reçetesiz antibiyotiğe para cezası

Yargıtay'dan reçetesiz antibiyotik satışıyla ilgili karar çıktı. Eczacılara, reçetesiz her satış için idari para cezası verilmesine hükmedildi.

Reçetesiz antibiyotiğe para cezası

Bursa'da bir eczanenin reçetesiz antibiyotik sattığı tespit edildi. Eczane hakkında üç ayrı tutanak tutularak, üç kez 521’er TL ceza kesildi.

Eczacının idari para cezasına yaptığı itiraz ise Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Adalet Bakanlığı, kanun yararına bozma talebinde bulununca devreye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı girdi.

Kabahatli eczacıya 3 defa reçetesiz antibiyotik sattığından her ilaç için bir kere olmak üzere üç kez 52 TL ceza kesildiği söylendi.

Başsavcılık, Kabahatler Kanunu gereğince ‘Aynı kabahatin birden fazla işlenmesi halinde her bir kabahatle ilgili olarak ayrı ayrı idarî para cezası verilir. Kesintisiz fiille işlenebilen kabahatlerde, bu nedenle idarî yaptırım kararı verilinceye kadar fiil tek sayılır’ ifadesine atıfta bulundu.

Reçetesiz antibiyotik satışının kabahat olduğuna dikkat çeken Yargıtay 19. Ceza Dairesi, eczacıya reçetesiz her satış için idari para cezası verilmesi gerektiğine hükmetti.

# bursa # adalet bakanlığı # eczacı # yargıtay # başsavcılık # para cezası # antibiyotik # Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı # idari para cezası # Kabahatler Kanunu