TGB'den İİBF Dekanlığı için soruşturma talebi

ODTÜ'de PKK'yı koruyan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'nın vatansever öğrencilere soruşturma açmasının ardından öğrenciler harekete geçti. Hakkında soruşturma açılan ODTÜ İktisat Bölümü öğrencisi ve TGB Ankara İl Sekreteri Tolga Dişçi, rektörlüğe dekanlığı soruşturma talebinde bulundu.

TGB'den İİBF Dekanlığı için soruşturma talebi

ODTÜ'de dekanlık vatansever öğrencilere soruşturma açtı. "Bu yanlıştan dönün" diyen öğrenciler rektörlüğe çıktı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı Savunma Sanayii Topluluğu, Avrasya Topluluğu ve Türkçe Topluluğu İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’ndan salon talebinde bulunmuştu. ODTÜ öğretim üyelerinin sunumlarıyla “Tarihten Bugüne Vatan ve Hürriyet: Namık Kemal” etkinliği düzenlenecekti.

26 Aralık 2019 tarihinde düzenlenecek etkinlik için öğrencilere bir hafta önce Dekan Ramazan Sarı’nın da imzasıyla bir salon tahsis edilmişti.

Dekanlık, birkaç saat kala resmi onay olmasına rağmen etkinliği gerekçe göstermeden iptal etmişti.

Dekanlık topluluk üyelerini ve katılımcı öğrencileri fakülte binasına almadı. Ayrıca ceplerinde soda şişeleri ve taşlarla gelen PKK/HDP yandaşı grubun etkinliğin yapılacağı salona girmesine izin verildi.

Bunun üzerine vatansever öğrenciler etkinliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapısının önünde düzenledi.

Etkinliğin ardından dekanlık, 22 Ocak 2020 tarihinde Namık Kemal anmasını düzenleyen öğrencilerin lideri Tolga Dişçi hakkında soruşturma başlattı.

ODTÜ İktisat Bölümü öğrencisi ve Türkiye Gençlik Birliği Ankara İl Sekreteri Tolga Dişçi, Ulusal Kanal’a konuştu.

Dekanlığa “Bu yanlıştan dönün” çağrısı yapan Dişçi, “PKK propagandası” yaptığı gerekçesiyle dekanlık hakkında soruşturma açılması için ODTÜ rektörlüğüne başvurdu.

ulusal.com.tr

# ankara # tgb # odtü # iibf