Üç işçi konfederasyonu asgari ücret için toplandı | Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri Aralık’ta başlayacak. Üç işçi konfederasyonu bu yıl yine ortak hareket etme kararı aldı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yöneticileri ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konfederasyonların kendi çalışmalarını tamamlamasının ardından görüşmeler öncesi ortak bir mutabakata varılmasında anlaşıldı.

Üç işçi konfederasyonu asgari ücret için toplandı | Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret için geri sayım başladı.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücrette maraton Aralık ayında başlayacak. Masada işçiyi Türk-İş, işvereni Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, hükümeti ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsil edecek.

Geçen yıl ortak hareket eden işçi cephesi bu yıl yine aynı kararı aldı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret için 17 Kasım’da bir toplantı yaptı. Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantıda, 2022'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritası ele alındı. Bu süreçte temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, önce ayrı ayrı çalışmalarını tamamlayacak olan heyetler, Asgari Ücret Tespit Komisyon toplanmadan yeniden bir araya gelecek.

Görüşmeler devam ederken de temasta kalacak olan işçi konfederasyonları, rakam konusunda ortak bir mutabakat için çalışacak.

# türkiş # Asgari ücret # disk # asgari ücret açıklaması # asgari ücret 2021 # asgari ücret 2022 # asgari ücret ne kadar olacak # hakiş # asgari ücret fiyatları # asgari ücret ne kadar # asgari ücret brüt # asgari ücret net # asgari ücret 2020 # asgari ücret günlük net # asgari ücret günlük # asgari ücret agi # asgari ücret agi dahil # asgari ücret agi hariç # asgari ücret agi dahil 2021 # asgari ücret brüt 2021 # asgari ücret brüt ne demek # asgari ücret belli oldumu 2022 # asgari ücret beklentisi # asgari ücret brüt maaş # asgari ücret çalışma saati # asgari ücret çalışma saatleri # asgari ücret çeyrek altın # asgari ücret çalışma oranı # Asgari Ücret Desteği 2021 # asgari ücret desteği sorgulama # asgari ücret desteği nedir # asgari ücret dolar grafiği # asgari ücret dolar bazında # asgari ücret değişimi # asgari ücret e zam # asgari ücret e zam ne zaman # asgari ücret e zam gelecek mi # asgari ücret fazla mesai saat ücreti 2021 # asgari ücret günlük ne kadar # asgari ücret günlük net 2021 # asgari ücret günlüğü # asgari ücret günlük brüt