9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Yurdu etkisi altına alan yağışlar hayatı felç etti. Sel baskınları Çankırı'da can aldı. Sele kapılan bir çocuk kurtarılamadı. Zonguldak'ta ise 1 belde ve 5 köy sular altında kaldı.

9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Yurdu etkisi altına alan yağışlar hem sevindirdi, hem de yurttaşları mağdur etti. Birçok ilde sel baskınları yaşandı.

Kötü haber Çankırı'dan geldi. Çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii’nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya’yı elinden tutarak sel sularından korudu. Tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali'yi kurtaramadı. Ali'nin cesedine Karadere’nin alt bölgelerinde ulaşıldı.

Zonguldak’ta korku dolu anlar yaşandı. Sağanak yağış sebebiyle Asma Deresi taştı. Dere kenarında ikamet eden vatandaşlar ise panik içinde kurtarılmayı bekledi.

Asma Deresi’nin taşması sebebiyle Zonguldak-Ankara yolu trafiğe kapandı. Araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Esnaf dere kenarında bulunan işyerlerini boşalttı. Hoparlörlerden taşkın durumuna karşı uyarılar yapıldı.

Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay Köyü ve Süleymanbeyler Köyü'nde gece boyunca yağan aşırı yağışlar sel felaketine yol açtı. 1 Belde ve 5 köy sular altında kaldı.

Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol tamamen boşaltıldı.

Öğberler Köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy tamamen ulaşıma kapandı.

Başkent Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ostim Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Yollarda su birikintileri oluştu, araçlar mahsur kaldı.

Batıkent Metro İstasyonu sular altında kaldı. Yağışlarla birlikte ortaya işte bu manzara çıktı.

Sel baskınları Bolu’yu vurdu. Yaklaşık bir saat aralıksız süren yağmur sokakları göle çevirdi. Alt geçitler sular altında kaldı. Mudurnu ilçesinde Terminal deresi taştı. Öğrenciler okullarda mahsur kalırken, dağlardan kopan kaya parçaları araçlara zarar verdi.

Sağnak yağış Bursa'da heyelana neden oldu Bursa-Orhaneli karayolunda ulaşım yaklaşık 1 saat tek şeritten verildi.

Adıyaman'da biriken su nedeniyle rögarlar taştı.

Caddelerin nehre dönüştüğü ile Adana oldu. Bazı araçlar su birikintileri içerisinde mahsur kaldı.

ulusalkanal.com.tr

# Can # çocuk # ölüm # felç # Çankırı # Hayat