Şehit Tufan Kansuva son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın kanı yerde kalmadı. Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şehit Tufan Kansuva ise Ankara'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlandı.

Mardin'de bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit oldu. Silah arkadaşları ise kanını yerde bırakmadı.

7 Eylül'de Mardin'in Ömerli ilçesi kırsalında emniyet güçleri ve PKK'lı teröristler arasında çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmanın ardından bir güvenlik korucusu yaralandı. Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva ise şehit oldu.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı, Tufan Kansuva'nın kanını yerde bırakmadı. Komutanlığa bağlı askerlerin düzenlediği operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Şehit Kansuva ise Ankara'da son yolcuğuna uğurlandı. Kahraman polis için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde bir tören düzenlendi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve şehit Kansuva'nın sevenleri de son yolcuğunda onu yalnız bırakmadı.

Kılınan cenaze namazının ardından silah arkadaşları Kansuva'nın naaşını cenaze aracına kadar taşıdı. Daha sonra da Karşıyaka Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

ulusal.com.tr

# ankara # mardin # Tufan Kansuva