Messi sağlığına kavuşamadı

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin, son 3 ay içinde 3. kez aynı bölgeden sakatlanması, İspanyol basınının 1 numaralı gündem maddesi oldu. Gazeteler, yıldız oyuncunun sakatlıklarına, sezon öncesinde yaptığı toplam 122 bin kilometrelik yolculukların neden olduğu görüşünde birleşiyor.

Messi sağlığına kavuşamadı

Lionel Messi, geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki Paris Saint-Germain maçından bu yana, bir türlü tam olarak sağlığına kavuşamadı.

Paris deplasmanında arka adalesinden sakatlanan Messi, son 3 ay içinde 3. kez benzer bir sakatlık yaşadı. Son sakatlığı, yıldız futbolcuyu en az 10 maç takımından uzak tutacak.

Messi'nin sık sık sakatlanması, İspanyol basınının da 1 numaralı gündem maddesi.

'Sport' Gazetesi okuyucularına, yıldız oyuncunun Pep Guardiola yönetiminde hiç kas sakatlığı yaşamadığını hatırlattı.

'AS' Gazetesi, Messi'nin sakatlık sorunlarını, Barcelona sağlık ekibinin değişmesine ve yıldız oyuncunun sezon öncesindeki yoğun programına bağladı.

Arjantinli oyuncunun kulübü, Arjantin Milli Takımı ve kendi hayır kurumu için, 64 gün içinde dünyanın çevresini 3 kez dolaştığını yazan AS, toplam 122 bin kilometrelik bu yorucu yolculukların Messi'yi çok yorduğunu belirtti.

AS'a göre Messi'nin yeni bir diyet uzmanı ile çalışmaya başlamasından sonra biraz kilo kaybetmesi de sakatlıklarında tetikleyici oldu. Gazeteye göre, vergi kaçırma iddiasıyla suçlanması da Messi'nin antrenmanlara kendisini tam olarak verememesine; dolayısıyla sakatlığına zemin hazırladı.

'Mundo Deportivo' Gazetesi, yıldız oyuncunun 6 aşamalı bir iyileşme sürecinden geçeceğini yazdı. Gazete, tedavisine Barcelona tesislerinde başlanan Messi'nin, iyileşme sürecine ülkesi Arjantin'de devam edeceğini ifade etti. Gazeteye göre Messi geri dönmesi için kesinlikle zorlanmayacak.

Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen 'Marca' Gazetesi ise Messi'nin sakatlığına Cristiano Ronaldo cephesinden baktı. Gazete, bu sakatlık sonrası yılın futbolcusu ödülünün en büyük favorisinin Ronaldo olduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# futbol # Arjantin # barcelona # sakatlık # lionel messi