“Başbakan yalan söylüyor“

Malum yalan bu kez Tayyip Erdoğan'ın ağzında...

Başbakan Tayyip Erdoğan bugünkü konuşmasında “O malum medya kuruluşları, o malum odaklar 301 şehit üzerinden fırsat devşirmek için avuçlarını ovuşturuyor. Hani gezi olaylarında, “birkaç ölüm olsa, çok güzel olurdu” diyenler vardı ya, madenden daha fazla şehidin çıkması için ahlaksızca temennide bulundular” dedi.

Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerine Ulusal KanalGenel Yayın Yönetmeni Yener Güneş yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

İşte o açıklama:

Tayyip Erdoğan bu sözlerle Ulusal Kanal’ı hedef göstermiştir. Isıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen bu yalan AKP'ye yakınlığıyla bilinen haber7.com adlı internet sitesinin ürünü. Bu -hayal ürünü- haberin yalan olduğunu defalarca söyledik, sorumluları ispat etmeye çağırdık. İnternet sitesi, yalan haberi kaldırmak zorunda kaldı.

“KEŞKE BİRKAÇ ÖLÜM OLSA” DEMEDİK

Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında yer alan iddialar asılsızdır, gerçek dışıdır. Tayyip Erdoğan’ı "Keşke birkaç ölüm olsa" denildiğinin kanıtını göstermeye, görüntüleri kamuyoyuna açıklamaya çağırıyoruz. Boşuna kendisini yormasın, çünkü öyle bir görüntü yok. Sabah Gazetesi köşe yazarı Ersin Ramoğlu’nun en son köşesine taşıdığı bu yalan, belli ki başbakanın konuşma metnine de konulmuş.

Ulusal Kanal’a yönelik itibarsızlaştırma kampanyasına malzeme yapılan bir yalanı Tayyip Erdoğan’ın da kullanmasına şaşırmadık. Başı sıkışan Tayyip Erdoğan’lar Soma Katliamı’nda sorumluluğu üzerlerinden atabilmek için can hıraş bir çaba içerisinde. Ulusal Kanal’a yöneltilen bu yalan ve iftiralar da bu çaresizliğin sonucudur. Yalanların ve Soma Katliamı’nın sorumlularının peşini bırakmayacağız. Soma’da yaşanılan gerçekleri açığa çıkarmak, sorumluları teşhir etmek görevimizdir. Bu sorumlulukla hareket etmeyi sürdüreceğiz

“AY’DA HAYAT YOKTUR” DEMEK İÇİN AYA MI GİDELİM

Tayyip Erdoğan’ın aynı konuşmasında “Somanın yerini haritada gösterin deseniz inanın gösteremez. Hayatında bir kere maden ocağına indin mi desen, inmemiştir…” diyor.

Öncelikle Sayın Başbakan’a soruyoruz “Rabia’ya ağlarken Mısırlı mıydınız? Somali de yaşananlara üzülmek için Somalili mi olmak gerekiyor. Ya da “ayda hayat yoktur” demek için aya mı gitmemiz gerekiyor.

Kaldı ki, madende de, Haziran’da toprağa düşen bizdik. O madenin yolunu bilmezken biz madendeydik. O Soma’nın yolunu bilmezken biz Soma’daydık.

YALANCILARLA MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ

Ulusal Kanal yerin yedi kat altında alın teri döken madencinin televizyonudur. Ulusal Kanal Haziran direnişinde toprağa düşen Abdocanların, Berkin elvanların, Ali İsmaillerin televizyonudur.

Dostlarımız da, düşmanlarımız da bilsin ki, Ulusal Kanal’a yönelik karalama kampanyasına izin vermeyeceğiz. Yalancılarla mahkemede hesaplaşacağız.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # Başbakan # genel yayın yönetmeni # Ali İsmail Korkmaz # Haziran Direnişi # berkin elvan # abdocan