TSK: El Bab'da stratejik öneme haiz tepeler ele geçirildi

Fırat Kalkanı harekâtı'nın 169'uncu gününde 58 terörist etkisiz hâle getirildi. Topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 189 IŞİD hedefine atış yapıldı. Savaş uçakları ise 65 hedefi vurdu. Bugün El Bab'ta önemli bir gelişme de yaşandı. Bölgedeki stratejik tepeler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne geçti

TSK: El Bab'da stratejik öneme haiz tepeler ele geçirildi

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 169'uncu gününde 254 hedef vuruldu, 58 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab'ın stratejik tepelerinde kontrolü sağladı. Kritik tepeler IŞİD'ten temizlendi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 189 IŞİD hedefine atış yapıldı. Örgütün barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındı.

Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar tarafından da 65 IŞİD hedefi vuruldu. Hava harekâtları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 58 bina, 1 karargâh binası, 3 tünel girişi, 2 kontrol noktası ve 1 silahlı araç imha edildi.

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve yaşanan çatışmalarda toplam 58 terörist etkisiz hâle getirildi.

Aynı zamanda koalisyon güçleri tarafından Bab bölgesinde 7 hava saldırısı sonucu barınma maksatlı kullanılan 10 bina, 1 tünel girişi, 1 savunma mevzii ve 1 zırhlı araç imha edildi.

El Bab kentinin tam olarak kontrol altına alınmasına yönelik operasyonlar ile El Yapımı Patlayıcı / mayın tespit ve imha faaliyetlerine aralıksız şekilde sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # suriye # Fırat Kalkanı # el bab # ÖSO