Bakanlık üreticilere tohum müjdesi verdi

Üretimde çiftçiye stratejik destek Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, koronavirüs nedeniyle tarımsal üretimin sekteye uğramaması için üreticilerin tohumlarının yüzde 75’ini hibe edecek. Böylece stratejik ürünlerde rekolte arttırılacak, ürün tedariklerinde sorun yaşanmayacak. Gıda güvenliğini sağlamak için ekilebilir arazilerin tamamının üretim sürecine katılacak olması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Bakanlık üreticilere tohum müjdesi verdi

Bakanlık üreticilere tohum müjdesi verdi.

Yeni tip koronavirüs bütün sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Stratejik bir konumda olan tarımsal üretim gıda güvenliği açısından oldukça kritik. Tarım ve Orman Bakanlığı da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için harekete geçti.

Bakanlık, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için “Bitkisel Üretim Geliştirilmesi” programı başlattıklarını duyurdu. Proje kapsamında 21 ilde üreticilere tohumların yüzde 75’i hibe edilecek, yüzde 25'i ise çiftçi tarafından karşılanacak. Böylece stratejik ürünlerde rekolte artırılacak, ürün tedarikinde sıkıntı yaşanmayacak.

Mevsim itibarıyla ekiminin yapılması gereken ürünlerin tohumlarının da üreticiye dağıtımına başlandığı açıklandı. Bu ürünlerin buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ay çiçeği yağı olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan Ulusal Kanal’a konuştu. Akcan, üretim devamlılığı için çiftçiye verilen bu desteğin yüzleri güldürdüğü aktardı.

Akcan’ın çiftçilere de önemli bir çağrısı oldu.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

# tarım ve orman bakanlığı # tohum