İngiltere Seçimleri tamamlandı

İngiltere genel seçimlerinin sonuçları açıklandı. Resmi olmayan sonuçlara göe David Cameron'ın liderliğini yaptığı Muhafazakâr Parti tek başına iktidar oldu. 3 muhalefet lideri ise istifa etti

İngiltere Seçimleri tamamlandı

İngiltere genel seçimlerinin galibi David Cameron'ın liderliğini yaptığı Muhafazakâr Parti oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cameron seçimlerde, tek başına iktidar olabilecek oyu aldı.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı bünyesinde barındıran Birleşik Krallık'taki genel seçimlerde oyların yüzde 100'e yakını sayıldı. Merkez sağ eğilimli Muhafazakâr Parti tek başına hükümet kurabilecek oyu aldı.

Normal şartlarda İngiltere'de bir partinin tek başına hükümet kurabilmesi için 326 vekil çıkarması gerekli. Yapılan hesaplara göre Muhafazakâr Parti 329 sandalyeyi aldı.

Muhafazakâr Parti'nin seçimden zaferle çıkmasının ardından 3 muhalefet lideri de istifa etti. UKIP lideri Nigel Farage, seçim yenilgisi ardından istifa eden ilk parti başkanı oldu. Liberal Demokrat Parti Başkanı Nick Clegg ve İşçi Partisi lideri Ed Miliband da istifa ettiklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# ingiltere # seçim # istifa # lider # muhafazakar parti # david cameron