ABD Suriye'ye yeni üs kuruyor

Suriye topraklarını işgal eden ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunda içinde havaalanı da bulunan bir üs inşa ediyor. Askeri üs, petrol yataklarıyla zengin El Şeddadi bölgesine yapılıyor.

ABD Suriye'ye yeni üs kuruyor

ABDSuriye'de işgalini genişletiyor. Bu çerçevede Haseki’nin güneyindeki El Şeddadi kasabasındaki askeri üs genişletme çalışmalarında sona gelindi.

50 dönümlük alan üzerine inşa edilmeye başlanan üssün ilk aşamada 25 dönümü kullanılacak. Bölgede geçen ay üs bölgesinde özel bir teknik atölye kuruldu. Savaş uçaklarının inişi için ise pist genişletme çalışmaları da devam ediyor.

Genişletme sürecinin tamamlanması ile birlikte El-Şaddadi’deki askeri üssün Suriye’deki Amerikan güçlerinin en büyüğü haline geleceği iddia ediliyor.

ABD kuvvetleri, başta Şeddadi üssü olmak üzere Haseki ve Deyrizor askeri üslerine yakın zamanda yakıt, arazi araçları, kamyonlar, ağır vinçler ve kazma makineleri sevk etmişti.

El Şeddadi stratejik konuma sahip. Irak sınırına yakınlığı ve çeşitli petrol ve tarımsal zenginlikleriyle öne çıkan El Şeddadi 40 bin nufüsa sahip.

Bölgedeki gözlemciler, ABD'nin Haseki ve Deyrizor’da askeri üs ve tesis sayısını çoğaltmasını, yakın zamanda PKK ile yapılan petrol anlaşmasıyla ilişkilendiriyor.

ulusal.com.tr

# abd # suriye