Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki: Saçmalamaya devam ediyor

Amerika'nın terör örgütü PKK/PYD'ye destek açıklamaları sürdükçe Ankara Washington hattında gerilim tırmanıyor. ABD Savunma Bakanlığı'ndan Sözcü Robert Manning, Türkiye'nin en çok arananlar listesinde olan bir teröristin ismini verdi. Ve o teröristten "general" diye söz etti. Dışişleri Bakanlığı, bu ifadelere "sözcü saçmaladı" diyerek tepki gösterdi.

Türkiye'den ABD'ye çok sert tepki: Saçmalamaya devam ediyor

Amerika teröristten "general" diye söz etti. Türkiye'nin tepkisi sert oldu.

"Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam ediyor. PYD/YPG'nin PKK bir parçası olduğu ortaya konuldu."

Türkiye-Amerika ilişkileri terör örgütü YPG'ye verilen destek nedeniyle oldukça gergin. Son açıklama ise bardağı taşırdı. Gerginlik bir üst seviyeye daha taşındı.

Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Robert Manning, basın toplantısında Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili soruları yanıtladı. Burada söylediği bir cümleyle de sadece skandala imza atmadı, PYD/YPG'nin PKK'nın bir parçası olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Amerikalı Albay Manning, Türkiye'nin en çok arananlar kırmızı listesinde bulunan terörist "Şahin Cilo" kod adlı Ferhad Abdi Şahin için "General Mazlum" ifadesini kullandı.

Ankara'dan yanıt sert oldu. Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü'ne tepkiyi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy gösterdi. Aksoy, Pentagon Sözcüsü'nün PKK'lı terörist için "general" ifadesini kullanmasına "Saçmalamaya devam etmiş" diyerek yanıt verdi. Sözcü Aksoy, "PYD/YPG'nin PKK'nın bir parçası olduğu ortaya konuldu" dedi.

"Mazlum Kobani" adını da kullanan terörist Ferhad Abdi Şahin, 28 Ekim 2015'ten beri İçişleri Bakanlığının en çok aranan teröristler arasında kırmızı listede bulunuyor. PKK'lı terörist, 25 Nisan 2017'de Amerikan Özel Harekât subaylarıyla birlikte görüntülenmişti.

Sözcü Manning, teröriste "general" demekle yetinmedi. PKK/PYD'ye ağır darbe vurulan Zeytin Dalı Harekâtı'na tepki gösterdi. Operasyonların IŞİD'e karşı mücadelede dikkatleri dağıttığını öne sürdü. Bu nedenle YPG/PYD'nin çalışmalarının duraksadığını kaydetti.

Terör örgütüne açıktan destek veren Amerika'nın İncirlik'te hala bir üssü bulunuyor. Bu konu da basın toplantısında gündeme geldi. Manning, İncirlik üssünün Suriye'ye ya da Irak'a taşınacağı yönündeki sorulara "Böyle bir planımız yok." diyerek yanıtladı.

Türk ordusu, Afrin'de teröristleri köşeye sıkıştırırken Amerika'nın kara gücü PKK/PYD'li teröristler de Afrin'e yönelmiş durumda. Bu bilgiyi doğrulayan isim ise bir diğer Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway oldu. Galloway, "SDG içindeki bazı unsurların Orta Fırat vadisindeki pozisyonlarını terk ettiklerini" açıkladı.

Galloway, "unsurların muhtemelen Afrin'e gittiklerini" ifade etti. Ancak sayılarıyla ilgili bilgi vermedi.

Ardından ise terör örgütüne mesaj gönderdi Galloway, IŞİD operasyonu içerisinde herhangi bir başka çaba içerisine giren grupların Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki koalisyonun desteğini kaybedeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'nin "sınır güvenliği sağlama hakkını" anladığını da ifade eden Amerikalı sözcü, tansiyonu düşürmek için Türk mevkidaşlarıyla çalıştıklarını ifade etti.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # Hami Aksoy # pentagon