Erdoğan’dan Genelkurmay, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Başkanları'na yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO toplantısına giderken uçakta yasaklı olmayan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çözüm sürecini Bülent Arınç'ın yürüteceğini söyleyen Erdoğan, Genelkurmay, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Başkanları'na yanıt verdi.

Erdoğan’dan Genelkurmay, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Başkanları'na yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. O gazeteciler yasak listesinde olmayanlardı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in "Bize bilgi-belge sunulmadı" sözlerini değerlendiren Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı'na medya aracılığı ile cevap vermem. Ama keşke Genelkurmay Başkanımız böyle bir açıklamayı bugüne kadar yapmadığı gibi aynı şekilde yapmasaydı. Bunu bizimle paylaşsaydı daha isabetli olurdu." diye konuştu.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın "İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem yapamayız." sözlerini de eleştirdi. Erdoğan, "Benzer pek çok şey olmuştur ki; bunlar o insanın başını yemiştir. Sizin kurumunuzla ilgili hakikaten böyle bir şey gelmişse; sen onu bir incelemeye al. Varsa bir şey değerlendirirsin. Yoksa bir şey atarsın. Fişleme filan diyorlar. Ne fişlemesi? Fişlemeyi bundan önce yaptılar. O fişler hep bizim elimize geçti. Emniyet istihbarat geçmişte bunları yaptı." dedi.

Cumhurbaşkanı, Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın eleştirilerine de yanıt verdi. Erdoğan "Yargıtay Başkanı, Yargıtay'ı kendisi idare etmiyor. Kendi ifadesi de budur. 'Konuşmamı Başkanlar Kurulu hazırlar' ifadesini bizzat bana ifade etmiştir. Benim konuşmalarımı da ekibim hazırlar. Ama editörlüğünü ben yaparım. Eğer Yargıtay Başkanı 'ben hazırlamadım, sadece spikerliğini yaptım' derse bu çok ayıp olur." şeklinde konuştu.

Şartların elvermesi halinde Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapacağını, açılım sürecini Bülent Arınç'ın yürüteceğini de kaydeden Erdoğan, Obama'dan Fethullah Gülen'in iadesini isteyeceğini söyledi.

"Dinlemeler, tapeler ortada. Adeta casusluk örgütü oluşturmuşlar. Bu işlerin odaklandığı merkez Pensilvanya. Biz de Amerika'dan, madem stratejik ortağız, diyoruz ki; ya deport (sınır dışı) edin, ya da bize verin. Madem suçu olmadığını söylüyor, gelsin burada yaşasın."

Polis akademisi ve kolejlerinde değişiklikler yapılacağını belirten Erdoğan, Gülen örgütüne yönelik operasyonların bakanlıklarda süreceğini de kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # anayasa mahkemesi # necdet özel # Davutoğlu # yargıtay # Arınç