Otizmli çocuklardan evde kal çağrısı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde, otizmli çocuklar, kamera karşısına geçti. Çocuklar, Covid19 önlemleri nedeniyle evlerinde çektikleri videolarla ile hem 2 Nisan Dünya Otizm Günü'ne hem de korona önlemlerine dikkat çekti.

Otizmli çocuklardan evde kal çağrısı

Afyonkarahisar’da otizmli çocuklar, çektikleri videolarla farkındalık yarattı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın çağrısına videolarla destek veren otizmli çocuklar, vatandaşlara “Evde kalın, bu süreç çabuk bitsin“ diye seslendi.

Gaziantep'te ise bir grup otizmli çocuk, öğretmenleriyle beraber kamera karşısına geçip ''otizm için söyle'' etkinliği gerçekleştirdi.

Gaziantep Özel Eğitim Uygulama Okulu, 2 Nisan etkinliğinin koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilmesi nedeniyle sosyal medya için daha önce hazırladıkları klibi paylaştı.

Okuldan ve öğrencilerin evlerinden görüntülere de yer verilen klipte, hep birlikte "Hayat Bayram Olsa" şarkısı seslendirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından down sendromlu bireyler, internet üzerinden canlı yayınlanan yemek etkinliğinde buluştu.

Down Sendromu Derneği, dernekte pazar günleri verilen mutfak eğitiminin Covid19 tedbirleri nedeniyle internet ortamına taşıdı.

"Lezzet +1 mutfaktayız" etkinliğinde buluşan down sendromlu bireyler, hem yeni yemek tarifleri öğrendi, hem de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Down Sendromu Derneği psikologları, Mutfak atölyesinin down sendromlu bireylerin bağımsız bir hayat sürebilmesi için önemli bir misyona sahip olduğunu belirttiler.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # otizm