CHP'deki kurultay krizi yargıya taşındı

CHP’de kurultay krizi yargıya taşındı. Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü pandemi nedeniyle kurultayın ertelenmesi için mahkemeye başvurdu. Başvuruya CHP Genel Merkezi'nden tepki geldi. Mevcut yönetim ile parti içi muhalefet arasındaki tartışmaya eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav da dahil oldu.

CHP'deki kurultay krizi yargıya taşındı

Genel Merkez'in kurultay kararına parti içi muhalefetin yanıtı yargı yoluna başvurmak oldu.

CHP'nin Kovid-19 nedeniyle ertelenen kurultayının 25-26 Temmuz'da yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak salgın sürerken sadece seçim odaklı kurultay yapılmasına itirazlar artıyor. Tepki gösteren isimlerden biri de Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav.

Sav, yazılı açıklamasında kurultayın ülke sorunlarının ve parti tutumunun görüşülüp karara bağlanacağı en üst organ olduğunu belirtti. Partiyi en az 2 yıl yönetecek kadroları kurultayda “oldu bittiye” getirerek belirlemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Sav’ın “Mahkemelik olabilir” uyarısının ardından Eski CHP Vekili Şahin Mengü, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mengü, kurultayın pandemi nedeniyle ileri bir tarihte ve daha geniş bir yerde yapılması için yargı yoluna gitti. CHP Genel Merkezi'nden ise davaya ve erteleme taleplerine ilişkin yanıt geldi.

Çok sayıda partilinin de sadece seçimlerin öne çıkacağı bir kurultayın ertelenmesini istediği öğrenildi. Bu konuda genel merkeze çok sayıda talep geldiği belirtildi.

Eski CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk bu kapsamda kurultay eleştirisini dile getirdi. Öztürk, sadece seçimin yapılacağı bir kurultayın CHP’nin tarihsel misyonuna ters olduğunu söyledi.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki çalışma ekibi, kurultayda alınacak önlemleri açıkladı. Buna göre kurultaya yurt dışından siyasetçi davet edilmeyecek.

CHP Onur Kurulu üyelerinin yanı sıra parti danışmanları da alana giremeyecek. Türkiye’deki siyasi partilere ise kurultay daveti gönderileceği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

# chp # şahin mengü