Türkiye'de patlatılan bombalar Şenyayla bölgesinde hazırlanıyor

Terör örgütü PKK'nın bombaları "Lice-Kulp-Bingöl" üçgeninde yer alan Şenyayla bölgesinde hazırlanıyor. Bu bilgi, güvenlik birimlerinin istihbarat raporundan. Rapora göre, Türkiye'de çatışmaya giren PKK'lılar da Şenyayla bölgesindeki kamplarda eğitiliyor.

Türkiye'de patlatılan bombalar Şenyayla bölgesinde hazırlanıyor

PKK'nın Türkiye'de patlattığı bombalar, Lice-Kulp-Bingöl üçgeninde yer alan Şenyayla bölgesinde hazırlanıyor. Bu bilgi güvenlik birimlerinin istihbarat raporlarına yansıdı.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, çok dağlık bir bölge olan Şenyayla kırsalında PKK'nın Şenyayla Gücü, Dorşin Gücü ve Lice Gücü olmak üzere 25-35 kişiden oluşan 3 gezici grubu var.

Üç grup içerisinde kırsalda yetişmiş keskin nişancılar ve bombacıların olduğu da istihbarat raporlarına yansıdı. Raporlarda bazı bombalı araçların düzeneğinin bu gruplar arasında bulunan bomba uzmanı teröristler tarafından yapıldığı da ifade ediliyor.

Güvenlik güçleri son olarak Şırnak ve Nusaybin'deki operasyonları tamamlamasının ardından kırsal alanda PKK'ya karşı operasyonlara ağırlık verdi. O noktaların başında da Şenyayla bölgesi geliyor.

Bu bölgede İHA'ların teröristleri tespit etmesiyle birlikte Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Son olarak 4 Haziran 2016 tarihinde Lice kırsalına yapılan hava harekatı sonucunda, 13 PKK'lı öldürüldü.

Türkiye'deki çatışmalara katılanların bir bölümünün de Şenyayla bölgesinde kurulan kamplarda eğitim alıdığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # bombalar