MİT, İhvan için bakın ne kurdu

Mısır’da yasaklanan İhvan için MİT, İstanbul’da Rabia TV adı altında bir televizyon kanalı açtı. Televizyon kanalının Mısır-Türkiye ilişkilerini daha da kötüleştireceği düşünülüyor

MİT, İhvan için bakın ne kurdu

Mısır’ın önde gelen gazetelerinden El Wafd Mısır’da kısıtlanan Müslüman Kardeşler hareketinin İstanbul’da yeni bir televizyon kanalı açtığını yazdı. Rabia Televizyonu adlı kanalın yayına kısa bir süre içinde başlayacağı duyuruldu. Mısır’da halk hareketi ve ordu müdahalesi sonucunda gelen yeni hükümete karşı çıkan Milli İttifak hareketinin lideri İhab Shiha, kanalın Türkiye’nin desteği ile yayına başlayacağını ifade etti.

Fidan kurdurdu

Mısır Basını, kurulan Rabia TV’nin Hakan Fidan öncülüğünde MİT tarafından kurulduğunu belirtiyor. Devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi döneminde Müslüman Kardeşler hareketinin önde gelen isimlerinden olan, ancak daha sonra hareketten ayrılan Anayasa Hazırlama Komisyonu Başkan Yardımcısı Kemal Hilbawi, yurtdışında yayın yapacak bir televizyon kanalı projesinin hareket için yeni bir başarısızlık örneği teşkil edeceğini ve kanalın yayına başlamasıyla Türk-Mısır ilişkilerinde yeni bir krizin baş göstermesinden endişe duyduğunu belirtti.

Başka güçlerin kontrolüne girer

Zaman gazetesine konuşan Mısırlı uzman Ömer Ali Hasan ise hareketin Türkiye’den yayın yapacak bir televizyon kanalı ve Katar merkezli bir gazete kurma çalışmalarının hareketi başka güçlerin kontrolüne sokacağını iddia ediyor. Hasan’a göre daha önce kurulan gazete ve televizyonlar da profesyonel kadrolara sahip olmadıkları için başarısız kaldılar. İhvancıların Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra kurduğu Hürriyet ve Adalet adlı gazete ve 25 Ocak adındaki televizyon, 3 Temmuz askeri müdahalesi sonrasında kapatılmış, lider kadrosu da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Aydınlık

# MİT # mısır # Fidan # İhvan # Rabia