Adalet Bakanlığı Birleşmiş Milletler'i işte böyle yanıltmış

Orduya kumpasta Adalet Bakanlığı'nın imza attığı bir skandal daha ortaya çıktı. Bakanlık, Birleşmiş Milletleri yanılttı, sahte delillerin imzalı olduğunu iddia etti. 12 Aralık 2012 tarihli yazıda, eski HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur'un eşi Nurdan Okur'un imzası var.

Adalet Bakanlığı Birleşmiş Milletler'i işte böyle yanıltmış

Adalet Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklama Çalışma Grubu’na Balyoz davası ile ilgili gönderdiği savunmada yalan söylediği ortaya çıktı.

Bakanlık, dijital delillerrdeki sahtecilikleri örtmek için sözde darbe planlarında komutanların imzası olduğunu söyledi. Oysa dava delilleri imzasız sahte dijitallerden ibaret.

"Balyoz harekat planına yönelik çıktısı alınmış veya taranmış belge niteliğinde deliller bir çoğu başvurucular tarafından imzalanmış 2229 sayfa çıktı, 19 CD ve 10 ses kasetinden oluşmaktadır"

Adalet Bakanlığı savunmasını güçlendirebilmek için "Oraj Harekat Planı"nda dönemin Harp Akademileri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın imzası olduğunu iddia etti. Gerçekte ise dava dosyasındaki tüm sahte dijitallerde olduğu gibi bu planda imzasız.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün 12 Aralık 2012 tarihli yazısı Nurdan Okur imzalı. Nurdan Okur kanunla görevden alınan HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur'un eşi.

Tutuklu komutanlar yalan savunmaya imza atan Nurdan Okur ve bakanlık hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu, Balyoz davası ile ilgili kararında komutanların tutukluluğunun uluslararası hukuk ihlali olduğuna hükmetmişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # adalet bakanlığı # ozer surmeli