Kovid-19 ABD ekonomisini derinden sarstı

Koronavirüs Amerika Birleşik Devletleri'nin ekonomisini derinden sarsmaya devam ediyor. Wall Street Journal'ın analizine göre, salgın sürecinde toplam 500 Milyar Dolar yardım kredisi alan, 300 civarında şirket iflas başvuru yaptı.

Kovid-19 ABD ekonomisini derinden sarstı

Dünya genelinde salgın kaynaklı ekonomik krizin boyutları her geçen gün daha da derinleşiyor. Salgından en çok etkilenen ülkelerin başında ise Amerika Birleşik Devletleri var.

Wall Street Journal'ın resmi verilere ve şirket başvurularına dayanan analizine göre, ABD'de salgın kredileri yoluyla yarım milyar dolar alan 300 civarında şirket iflas başvurusunda bulundu. Hükümetin resmi verilerine göre, iflasa başvuran büyük şirketlere verilen toplam kredi miktarı 228 milyon dolar ile 509 milyon dolar arasında. Bu şirketler toplamda 23,400 işçi çalıştırıyor.

Ücret Koruma Programı kredilerinden yararlanmasına rağmen iflas eden şirketlerin sayısı araştırmaya konu olandan çok daha fazla. Wall Street Journal'ın analizinde sadece büyük şirketler yer alıyor. Bu şirketlerin, toplam katılımcıların yüzde 13.5' ini temsil etmesine karşın, kullanılan kredilerin ortalama yarısını oluşturuyor.

ABD'de bir çok küçük işletme ise, elinde nakit kalmadığı zaman iflas başvurusu yapmıyor ve doğrudan varlıklarını tasfiye etme yoluna gidiyor.

Wall Street Journal'ın dikkat çektiği 300 civarında şirketin yarısının başvurusu, Ağustos'tan bu yana yapıldı. Neredeyse her eyaletten onlarca şirketin iflasa ilişkin gösterdiği başlıca sebep ise, koronavirüs salgını...

ulusal.com.tr

# koronavirüs # Amerika Birleşik Devletleri # Wall Street Journal