"Suriye, Kıbrıs ve Filistin görüşüldü"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması ve Kıbrıs ve Filistin konularında görüşlerini Guterres ile paylaştığını açıkladı.

"Suriye, Kıbrıs ve Filistin görüşüldü"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti.

Haliç Kongre Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 30 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması ve Kıbrıs ve Filistin konularında görüşlerini Guterres ile paylaştığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Suriye’de barış ve istikrarın yeniden tesisi için Astana ve Cenevre’de devam eden görüşmelerin önemine dikkat çekerek ‘siyasi çözümün sağlanması için birlikte çalışalım’ mesajı verildi.

Başbakan Binali Yıldırım da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Suriye ve Irak’taki gelişmeler ile Kıbrıs konusunu ele aldı.

İkili, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım Türkiye’nin düşüncelerini aktardı.

BM Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin konuştu, Ada'nın birleşebileceği konusunda umutlu olduğunu söyledi. Görüşmelerin her iki toplumun da kaygılarını gidermesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım da Kıbrıs konusunda görüşlerini aktardı.

Guterres ayrıca, Başbakan Yıldırım ile Irak, Libya, Afganistan ve İsrail-Filistin konularını da değerlendirdikleri bilgisini verdi.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # guterres