Türkiye'nin doğusu sele teslim: 1 kişi hayatını kaybetti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş ve Şanlıurfa'daki sel suları yaşamı durma noktasına getirirken, sele kapılan 1 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'nin doğusu sele teslim: 1 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'nin doğusu sele teslim oldu; köprüler yıkıldı, göle dönen yollar nedeniyle ulaşım kesildi.

Hakkari'de, bölgede dünden beri etkili olan sağanak yağmur, Şemdinli ve Yüksekova'da hayatı olumsuz etkiledi.

Çanaklı Köyünde dere taştı. Köylüler zor anlar yaşadı. Güçlü Köyün'de ise Hacı Habib Öner'e ait iki katlı ev sel sularının içinde kaldı.

Birçok köye ulaşım sağlayan Hazne Köprüsü de selden zarar gördü. Yüksekova İlçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime, öğleden sonra ara verildi.

Derinliği yer yer metreyi bulan su birikintileri yüzünden bir çok ev sular altında kaldı. Tarım arazileri gölete dönüşürken, 100'den fazla hayvan telef oldu.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ise Habur Çayı taştı. Beytüşşebap-Şırnak karayolu da Ayvalık köyü mevkii kısa süreliğine ulaşıma kapandı. Çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı.

Sel Bingölü'de etkisi altına aldı. Sağanak yağış sonrası, kent merkezindeki Çapakçur Köyü'nde çökme yaşandı.

Şanlıurfa'dan ise üzücü haber geldi. Dereden otomobiliyle geçmeye çalışan 34 yaşındaki Mehmet Yüksekbaş, kapıldığı selde hayatını kaybetti.

Hayatı olumsuz etkileyen sağanak ve sel nedeniyle oluşan hasarın tespiti için bölgede çalışmalar başlatıldı.

Burasıda Muş, hem sağnak yağış hem de karların erimesi nedeniyle Karasu Nehri taştı. Taşkın nedeniyle Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde 11 evi su bastı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # doğu # sel # teslim