Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP için gelecek 3 yılın talimatını verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandumdan bir gün sonra AKP içinde operasyon sinyali verdi. Erdoğan, referandumdan bir gün sonra yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında belediye ve ilçe teşkilatlarının tek tek incelenmesi gerektiğinde yerlerine başka isimler getirilmesi talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP için gelecek 3 yılın talimatını verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'ye resmi olarak davet edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun sonuçları resmi olarak ilan etmesi bekleniyor. Ancak Erdoğan'a sözlü davet yapıldı bile. Hem de referandumdan 1 gün sonraki Bakanlar Kurulu toplantısında.

YILDIRIM İLK BAKANLAR KURULU'NDA DAVETİ YAPTI

O toplantının ayrıntılarını Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi kaleme aldı. Selvi'nin aktardıklarına göre, Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Binali Yıldırım sözlerine bu davetler başladı. Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım, Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesiyle birlikte Bakanlar Kurulu olarak sizi kurucusu ve lideri olduğunuz partimize davet ediyoruz" dedi.

ERDOĞAN, AKP İÇİN GELECEK 3 YILIN TALİMATINI VERDİ

Erdoğan, Yıldırım tarafından yapılan bu jeste karşı memnuniyetini ifade etti. Bunun yanında AKP'nin geleceğine ilişkin önemli talimatlar da verdi. Erdoğan, gelecek 3 yılı 3 başlıkta özetledi. 2017'nin AKP teşkilatları ve belediyelerdeki değişim ve düzenleme yılı olacağını söyledi. Referandumda bazı belediyeler ile teşkilatların yeterince çalışmadığını hatta bazı yerlerde evet oylarını aşağıya çektiğini belirten Erdoğan, bu il ve ilçelerin tek tek incelenmesini istedi. Erdoğan, "Sonuçlara olumsuz etkisi olan belediye başkanlarını alın, yerine belediye meclisinden birini seçin” dedi.

ERDOĞAN AKP KONGRESİNİN 2017'DE TAMAMLANMASINI İSTEDİ

Erdoğan, AKP'nin olağan kongresinin 2018’e sarkıtılmamasını da istedi. Kongre takviminin öne alınması talimatı verdi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cumhurbaşkanı erdoğan # talimat