Silifkeli köylünün çağrısı: Vatan Partisi'ne muhtacız

ÇALTI Bozkır köyü, Mersin'in Silifke ilçesinden 40 km uzaklıkta, Torosların tepesine kurulmuş, 8 mahalleden oluşan 1500 nüfusu ve 900 seçmeni olan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan şirin mi şirin bir Türkmen köyü. Vatan Partisi, önceki gün bu köyde temsilcilik açtı

Silifkeli köylünün çağrısı: Vatan Partisi'ne muhtacız

ÇALTI Bozkır köyü, Mersin'in Silifke ilçesinden 40 km uzaklıkta, Torosların tepesine kurulmuş, 8 mahalleden oluşan 1500 nüfusu ve 900 seçmeni olan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan şirin mi şirin bir Türkmen köyü. Vatan Partisi, önceki gün bu köyde temsilcilik açtı. Açılışa Mersin milletvekili adaylarından Dr. Yılmaz Aksoy, yine Silifkeli olan Eczacı Tuğrul Tol ve Silifke İlçe Başkanı Hatice Tunç ile yöneticiler katıldı. Çok sayıda da Çaltı Bozkır köylüsü açılışta bulundu. Köy temsilcilik binası, köy meydanının bitişiğinde, ana cadde kenarında 2 katlı betonarme bir bina. Binanın ikinci katına baştan başa “Üreten Türkiye, Birleşen Türkiye” yazısı asılmış. Bu binanın önünde halaylar çekildi, marşlar söylendi, köylüler tarafından hazırlanmış kurabiye ve kekler ikram edildi.

20 İŞYERİ ERİDİ GİTTİ

Açılışta ilk konuşmayı temsilciliğin kurulmasına önayak olan, binanın süslenmesinden içerideki düzenlemelere kadar her yerinde emeği geçen 2 çocuk babası, 60 yaşındaki köylü Azmi Özçalık yaptı. Önce konuklara ve katılanlara açılışa geldikleri için teşekkür eden Özçalık, derslerle dolu tarihi bir konuşma yaptı:

"Vatan Partisi'nin bayrağını buraya dikmenin gururunu yaşıyoruz. Vatanımız için, milletimiz için bir hayırlı adım attık. İnşallah devamı gelir ve meyvesini alırız. Bizim köyümüz 1970’lerde 2000 nüfusa ulaşmıştı. Yolumuz kötüydü, suyu çeşmeden taşırdık, doğru dürüst elektrik yoktu, ama ekip biçiyorduk, hayvanlarımız vardı, iki değirmenimiz vardı. Kendi yiyeceğimizi rahatlıkla karşılıyorduk. Paramız değerliydi. Bu köyde o zamanlar köşker, terzi, kalaycı, semerci, demirci, lokanta, fırın, manifaturacı, 5 bakkal, 5 kıraathane, 2 değirmen olmak üzere 20 işyeri vardı. Hepsi de mutluydu, ekmek yiyordu. Şimdi ise 2 bakkal, 2 de kahvehane kaldı. O zamanlar mutluyduk, geleceğimize güvenle bakıyorduk. Şimdi ise mutsuzuz, borçluyuz. Ektiğimiz biçtiğimiz para etmiyor, geçinemiyoruz, geceleri huzurlu uyuyamıyoruz. Peki niye bu hale geldik? Çünkü dışa çok bağlandık. Ekonomimizi, tarımımızı batırdılar, üretemiyoruz. Şimdi biz tekrar mutlu ve huzurlu olmak istiyoruz, geleceğimize güvenle bakmak istiyoruz. Peki bunu bize kim getirecek? İşte bakın bu binanın en yukarısına ‘Üreten Türkiye Birleşen Türkiye’ pankartını astım. Onun için Vatan Partisi’nin çoban yıldızını buraya diktik. Çünkü bizim Vatan Partisi’ne ihtiyacımız var. İhtiyacımız var ama görevlerimiz de var. ‘Pişir getir, önüme koy yiyelim’ demeyeceğiz, o güzel günleri birlikte kuracağız.”

Silifke ilçe başkanı ve adayların konuşmalarından sonra temsilcilik kurdelesini herkesin önerisiyle köy temsilcisine kestirildi.

Yusuf Çelik/Aydınlık

# vatan partisi # köylü # silifke