8 asırlık aşk hikayesi

Denizliler 8 asırlık geleneklerine sahip çıkıyor. Çal İlçesi'nde her yıl düzenlenen koyun geçirme yarışlarına binlerce yurttaş katıldı. Koyunlarını sudan geçirmeye çalışan çobanlar kimi zaman başarılı oldu kimi zaman ise koyunlara tek adım attıramadı.

Denizli'nin Çal İlçesi'nde gelenekselkoyun geçirme yarışları, bu sene yine renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl yarışların bir de misafiri vardı. UNESCO Türkiye Milli Komisyon Üyesi Prof. Dr. Şeref Poyraz yarışları izledi.

Yarışların hikayesi 8 asır önce yaşanan bir aşka dayanıyor. Rivayetlere göre bir çoban, ağanın kızına aşık oluyor. Ancak ağa çobana kızını vermek için koyunları sudan geçirmesini şart koşuyor. Sonrasında çobanın aşkı yaşasın diye yüz yıllar boyu bu yarışlar düzenleniyor.

Geleneksel yarışa yurttaşların da ilgisi oldukça büyüktü. Yarışa binlerce yurttaşla beraber fotoğrafçılar da katıldı.

Koyunlarını sudan geçirmek isteyen çobanlar önce kendilerini Büyük menderesin soğuk sularına attı. Boyalı koyunların suya atlamasını sağlayan bazı çobanlar başarılı oldu, tüm koyunları dereye soktu. Bazı çobanlar ise gösterdikleri tüm çabalara rağmen koyunlara tek adım attıramadı.

ulusalkanal.com.tr

# denizli # Geleneksel # çal ilçesi