Japonya Başbakanı'ndan Davos çıkışı

İsviçre'de düzenlenen Davos Ekonomik forumuna Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin konuşması damga vurdu. Abe, Japonya ve Çin arasında yaşanan sorunları Birinci Dünya Savaşı öncesi İngiltere ve Almanya arasında artan gerginliğe benzetti.

Japonya Başbakanı'ndan Davos çıkışı

Dünya'nın gözleri Suriye sorunun çözümü için Montrö'de düzenlenen İkinci Cenevre Konferansı'na çevrilmişken, İsviçre'nin doğusundan Uzak Asya ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik formunda Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Çin'le Japonya arasında yaşanan gerginlik ile ilgili konuştu.

Abe, Çin'in adını vermeden Japonya ve Çin arasında tırmanan sorunları Birinci Dünya Savaşı öncesi İngiltere ve Almanya arasındaki ilişkilere benzetti.

Asya'da askeri genişlemenin kontrol altına alınması gerektiği belirten Abe, şeffaf askeri bütçelerin uygulanması gerektiğini savundu. Deniz Hukuku'na uygun hareket etmenin gerekliliğinin altını çizen Japonya Başbakanı, açıkça adalar sorununu işaret etti.

Çin'in askeri hava sahasını genişletmesi ve yeni belirlenen bölgenin tartışmalı adaları içine almasıyla iki ülke arasındaki sorunlar su yüzeyine çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# çin # davos # japonya # cenevre konferansı