Binlerce genç bu salonda buluşacak

Türkiye Gençlik Birliği, 2 Nisan’da Ankara’da Gençlik Meclisi’ni toplayacak. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak etkinliğe 100 üniversiteden binlerce genç katılacak. Gençlik Meclisi’nde anayasa değişiklik paketi tartışılacak, halk oylaması sürecinde gençliğe düşen görevler konuşulacak.

Binlerce genç bu salonda buluşacak

TGB, Gençlik Meclisi için yurdun dört bir yanında kolları sıvadı. Çalışmaların merkezi ise Ankara. Her sabah buluşarak gündem değerlendirmesi yapan gençler hemen ardından etkinliği duyurmak için sokağa iniyor. Afiş ve bildirilerle Ankara’yı kuşatan TGBliler kapı kapı gezerek etkinliği anlatıyor. Yerleşkelerde ise seferberlik içinde akademisyenleri, üniversite çalışanlarını ve öğrencileri yeni anayasa hakkında bilgilendiriyor.

Etkinlik hakkında Aydınlık’a konuşan TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı Türkiye için birleştiklerini belirterek; ‘‘Tarihi bir buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. 2 Nisan’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonundan Türkiye’nin geleceğine umut ve kararlılık dolu bir fotoğraf bırakacağız. Gençlik Meclisimizde büyük bir özgüvenle ve rahatlıkla ülkemizin sorunlarını ve halkoylaması sürecini tartışacağız. Memleketin hayrına olan işleri ortak aklımızla tespit edeceğiz. Üniversitelerde ve liselerde farklı siyasi merkezlerden, farklı görüşlerden, çok çeşitli üniversite kulüplerinden, özellikle kararsız öğrenci arkadaşlarımız bu etkinlik için yerini şimdiden ayırttı. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanında saha çalışmalarımız da başladı. Türk Gençliği her dönem büyük bir sorumlulukla memleket meselelerini sırtlanmıştır. 2 Nisan’da da Türkiye’nin egemenliği, birliği ve geleceği için binlerce genç bir arada olacağız.’’ dedi.

TÜM SİYASİLER DAVETLİ

TGB, Gençlik Meclisi’ne ‘evet’ ve ‘hayır’ın liderlerini davet etti. ‘‘Evet diyen de hayır diyen de bu milletin ferdidir. Gelin başkanlık sistemini ve Türkiye’nin öncelikli sorunlarını özgürce tartışalım.’’ çağrısı yapan TGB, milletvekillerinin tamamına davet gönderdi. Etkinliğe, Vatan Partisi genel Başkanı Doğu Perinçek ve AKP Kurucularından Abdüllatif Şener’in konuşmacı olarak katılacağı açıklandı. Büyük buluşmaya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuşmacı olarak katılması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çağrıya nasıl yanıt vereceği merak ediliyor. Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Sadi Somuncuoğlu da konuk olarak katılacak.

KONSEY BAŞKANLARI VE FAKÜLTE TEMSİLCİLERİ KATILACAK

TGB, Gençlik Meclisi için her siyasi görüşten, toplumun her kesiminden gençlik önderlerine birlik çağrısı yapıyor. Tiyatro topluluğundan bilim topluluğuna, Atatürkçü Düşünce Topluluklarına kadar çeşitli alanlardan bine yakın öğrenci topluluğu ile yüz yüze görüşülüyor. Türkiye’deki tüm öğrenci konseyi başkanlarına, fakülte temsilcilerine davet gönderiliyor. Siyasi parti gençlik kolları, derneklerin gençlik yapılanmaları, gençlik kitle örgütleri de konuklar arasında yer alıyor.

GÖRKEMLİ BULUŞMAYA GÖRKEMLİ SALON

Ankara, 2 Nisan’da Türkiye’nin dört bir yanından üniversitelileri ağırlayacak. Gençlik Meclisi, Ankara’nın en geniş kapasiteli salonlarından birinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu o güne özel olarak süslenecek. Gençlerin salon seçimi iddialarını yansıtıyor.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # gençlik meclisi # Salon