Terörle mücadelede Türkiye-İran ortaklığı

Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti'nin PKK/PJAK'a karşı ortak operasyon kararı ile ilgili kritik bir açıklama geldi. İran Meclisi İçişleri komisyonu yönetim kurulu üyesi Muhammed Hasan Aseferi, ortak operasyon kararını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Aseferi, "Tahran ve Ankara'nın ortak kararı teröristlerin sonu gelene kadar ortak mücadele etmektir." dedi. Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan'ın özel röportajını izliyoruz...

Terörle mücadelede Türkiye-İran ortaklığı

Haber-Kamera: Yakup Aslan

PKK/PJAK, Türkiye ve İran'ın yıllardır mücadele ettiği isimleri ayrı vucutları bir olan terör örgütü.

Ankara ve Tahran arasındaki terörle mücadele ve istihbarat paylaşımı anlaşmaları geçtiğimiz hafta düenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında başka bir aşama kazandı.

İki ülke silahlı kuvvetlerinin eş zmanlı operasyonlarının ortak operasyona dönüşmesinin önü açıldı.

Ortak terörle mücadelele gündemini Ulusal Kanal'a değerlendiriren İran Meclisi İçişleri komisyonu yönetim kurulu üyesi Muhammed Hasan Aseferi, önemli açıklamalarda bulundu.

Aseferi, her iki ülkeyi hedef alan PKK/PJAK teör örgütünün bölgede İsrail'in hedefleri doğrultusunda hareket ettiine dikkat çekti.

Eski İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri Muhammed Hasan Aseferi, Bölgede yaşanan sorunların çözülmesi ve özellikle terörle mücadelede bölge dışı aktörlerle işbirlinin faydasız olduğunu vurguladı.

Terörle mücadelede alınan işbirliğinin daha fazla önem kazandığı bir dönemin içine girildiğini belirten Aseferi, Ankara ve Tahran'ın ortak operasyonlar dahil adıkları kararların uygulanmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

ulusal.com.tr

# türkiye # iran # pkk # pjak