Irak Meclisi'nin kararı IKBY'yi de kapsıyor

Irak Meclisi'nin yabancı askerleri ülkeden çıkarma kararı, Irak'ın kuzeyini de kapsayacak. Açıklamayı Irak Başbakanı Askeri sözcüsü Tuğgeneral Abdulkerim Halefi yaptı. Halefi, kararın "egemen bir karar" olduğunu vurguladı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ise Amerika'nın bölgeden çıkmasına itiraz ediyor.

Irak Meclisi'nin kararı IKBY'yi de kapsıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak Meclisi'nin "yabancı asker" kararına dahil olacak.

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Amerika'nın suikastı ile öldürülmesinin ardından Irak Meclisi yabancı askerleri ülkeden gönderme kararı almıştı. Irak Parlamentosu, ABD askerlerini ülkeden çıkarması için Bağdat hükümetine yetki verdi.

Irak Meclisi'nin kararı ile ilgili kritik açıklama Irak Başbakanı Abdulmehdi’nin Askeri Sözcüsü Tuğgeneral Halefi tarafından yapıldı.

Halefi, kararın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni de kapsadığını söyledi. Kararın egemen bir karar olduğunu vurgulayan Halefi, Irak'ın Kuzeyinde konu ile ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi.

İşgalci Amerikan askerlerinin bölgeden çıkarılması ile ilgili bir tarih ise henüz belirlenmedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ise Amerikan askerlerinin bölgeden çıkmasını istemiyor. Karar için "Bu ne şimdi ne de gelecekte Irak için iyidir" ifadelerini kullanan Barzani, karar alınırken Kürlere ve Sunnilere danışılmadığını öne sürdü.

Süleymani suikastının ardındanyapılan Meclis oturumuna Sünni ve Kürt milletvekilleri katılmamıştı.

ulusal.com.tr

# amerika # ırak # Irak meclisi