Vatan Partisi adayı söz verdi

Vatan Partisi 1. Sıra Çorum Milletvekili Adayı Dr. Murat, seçim beyannamesini açıkladı.

Vatan Partisi adayı söz verdi

Vatan Partisi 1. Sıra Çorum Milletvekili Adayı Dr. Murat, seçim beyannamesini açıkladı.

İşte o beyanname:

Çorum’a ‘piyango’ ihaleyle değil, yatırım ve istihdamla gelecektir. Seçilmem halinde, Çorum’da özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin teşviki, geliştirilmesi için bakanlıklardaki her türlü yasal düzenleme, proje ve teşviğin bizzat takipçisi olacağım.

Avrupa Birliği fonlarından Çorum’a yatırım yapılması, yurtdışındaki hemşehrilerimiz başta olmak üzere, girişimcilerin bölgemize yatırımları için teşvikci ve aracı olacağım.

Çorumlu hemşehrilerim Ankara’da hemen her konuda beni muhatap olarak bulacaklar. Kendilerini asla yalnız hissetmeyecekler.

Çorum’da eğitim kurumlarının modern ve çağdaş hale getirilmesi, bölgemizin eğitim-öğretimle bir kalkınma sıçraması yapması için somut projeler geliştireceğim.

Uygarlıklar beşiği kadim Çorum’un yurtiçi ve dışı turizme daha yaygın ve etkin açılması için milli ve uluslarası teşviklerin kullanımı, fuarlar başta olmak üzere tanıtımı için öncülük edeceğim.

Çorum’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, özellikle sürdürülebilir, doğa ve insan dostu organik tarımın (GDO’suz, hormonsuz, kimyasalsız) geliştirilmesi için mücadeleyi vazife bileceğim.

Çevre ve doğal hazinelerimizin korunması, hava, su ve toprak gibi korunması gelecek kuşaklara bir borç olan konularda, ekonomi-doğa dengesi sağlanmasına çaba göstereceğim.

Çorum’u kadınlarımızın istihdama ve eğitime kazandırılması, gençlerimizin geçerli ve güncel meslek eğitimi konularında Türkiye’de öncü kılacak atılımlara imza atacağım.

Dışarıya göçü önleyecek, kapsamlı ve sürdürülebilir bir kentleşmeyi sağlayacak, tarımsal bölgeleri de kentler kadar modernize edecek örnek projelere kaynak ve mevzuat geliştirilmesine çalışacağım. Hangi partiden ve görüşten olursa olsun, yerel yönetim ve kuruluşlarla sıkı ve yapıcı işbirliği yapacağım.

Halk sağlığı ve koruyucu hekimlik konusunda halkımızın hak ettiği çağdaş ve ekonomik hizmetleri sistemli hale getirecek, hekimle arasındaki para ilişkisini tamamen kaldıracak düzenlemeleri getirmek için çabalayacağım.

Her konuda, her zaman doğruya, iyiye ve güzele sadık kalacağım.

Beni bu beyanlarımla her zaman, her hemşehrim sınava tabi tutup; elbette hesabını sorabilir. Hemşehrilerimiz yanımızda olduğu sürece, bütün bu beyanlarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımıza söz veriyorum.”

Dr. Murat Burhanoğlu kimdir?

Hekim ve cerrah olan Çorum doğumlu Dr. Murat Burhanoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Türkiye’nin çeşitli illerindeki öğrencilik ve meslek yaşamından sonra 38 yıldır Almanya’da ikamet etmekte ve meslek yaşamına kendi muayenehanesinde devam etmektedir.

Özgürlük, eşitlik ve dayanışma amaçlı siyasi mücadelesine 1968’li yıllarda Ege Üniversitesi (E.Ü.) Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi olarak başlayan Dr. Burhanoğlu, örgütlü siyasi çalışmalarını 1968-1971 tarihleri arasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Bornova Öğrenci Yurtları Temsilciler Kurulu Başkanlığı ve E.Ü. Öğrenci Birliği Başkanlığı ile sürdürdü. 68’li yılların öğrenci gençlik öncülerinden olan Burhanoğlu, ABD’nin 6. Filo askerlerine karşı etkin eylemlere katıldı. 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonraki sıkıyınönetim döneminde 30 günlük askeri cezaevi tutukluluğunun takipsizlik kararıyla sonlanmasından sonra, üyesi bulunduğu Türkiye İşçi Partisi saflarındaki mücadesine sadık kaldı. Almanya’da Çorumspor Futbol Kulubü, Kültürel Buluşma Derneği başkanlıkları ile Talat Paşa Komitesi Üyeliği’nin yanı sıra çok sayıda etkinliğe imza atan Dr. Murat Burhanoğlu, Vatan Partisi tarafından Çorumlular‘ı 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmesi için aday gösterildi.

habercim19.com

# çorum # vatan partisi # aday # millet vekili