Kentpar Otomotiv sendikalı işçiye karşı: Emekçiye destek Vatan Partisi'nden geldi

Konya’daki Kentpar Otomotiv’de çalışan emekçiler sendikalı oldukları için işten atıldı. Örgütlendiği için 106 kişinin iş akdine son veren işveren, fabrikadaki emekçilere baskısını da sürdürüyor. İşçilerin fabrika önünde başlattığı eyleme destek Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Konya il teşkilatı alın teri için mücadele eden işçilerin yanında olduğunu belirtti.

Kentpar Otomotiv sendikalı işçiye karşı: Emekçiye destek Vatan Partisi'nden geldi

Örgütlendiği için işten çıkarılan emekçiler fabrika önünde direnişe geçti. Destek Vatan Partisi’nden geldi.

Konya’da faaliyet gösteren Kenpark Otomotiv Fabrikası’ndaki işçiler sendikalı olmak istedi. İşçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendi. Ancak işveren Çalışma Bakanlığı’nın sendikaya verdiği yetki tespit belgesine itiraz etti.

Sendikaya üye olan 140 işçiden 104’ü işverenin çeşitli bahanesiyle tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı. Kalan işçilere de fabrikada baskılar başladı. Fabrika yönetiminin e-Devlet şifrelerini isteyerek işçilerin sendikaya üye olup olmadıklarını kontrol ettiği belirtildi.

İçeride baskılar sürerken işten çıkarılan 104 emekçi de işe geri dönüş için günlerdir fabrika önünde nöbet tutuyor.

Nöbet devam ederken Vatan Partisi Konya İl Başkanı Kazım Koçer ve beraberindeki heyet, 17 Eylül’de fabrika önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti. Koçer, üreten ve birleşen Türkiye için alın teri döken emekçilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Ziyaretten dolayı Vatan Partisi heyetine teşekkür eden işçiler, ellerinde Aydınlık gazetesi ile poz verdi.

# vatan partisi # otomotiv # sendika