Bu açıklamalar AKP'nin başını yakacak!

AKP hükümetinin başını yakacak "Suriye'deki kimyasal saldırıyı Türkiye'nin yaptırdığı iddiasını" ortaya atan Amerikalı gazeteci Seymour Hersh'den bomba açıklamalar geldi. Hersh süreci 3 maddede özetledi. "MİT planı çizdi, Jandarma kamyonlarla malzemeleri Halep'e taşıdı, sinir gazı yapılan maddeler orada birleştirildi. " Amerikalı gazeteci iddialarını Amerikan istihbarat raporuna dayandırdı.

Bu açıklamalar AKP'nin başını yakacak!

Amerikalı gazeteci Seymour HershAKP hükümetini zor durumda bırakacak. Suriye'deki Kimsayasal saldırıyı Türk hükümetinin planladığını ve uyguladığını geçtiğimiz günlerde haberleştiren Hersh "diken" isimli internet sitesine gazeteci İlhan Tanır'a bomba etkisi yaratacak açıklamar yaptı. İddialarının arkasında duran Hersh Türk İstihbaratı ve Jandarmasının Guta'daki kimyasal vahşeti adım adım örgütlediğini söyledi.

"Amerikan istihbaratı bir sonuca vardı. O da şu: MİT bizzat yapmıyor… Teknik olarak değil yani ama stratejik ve düşünce bazında yapıyor. Türk jandarmalar maddeleri kamyonlarla Suriye içine taşıdı. Bu materyaller Türkiye’den Suriye’ye sokuldu, Halep’e götürüldü. Sinir gazı yapılan kimysal maddeler dahil olmak üzere, sonradan da orada bileşim gerçekleştirildi. Ve tüm bunları anlatan bir (ABD) istihbarat raporu var. Ben de bunun üzerine yazdım. Hepsi bu"

Pulitzer ödüllü gazeteci açıkladığı raporun Beyaz Saray tarafından yalanlanmasına karşı kendinden emin konuştu.

"Elimde, hatta şu an önümde bulunan raporun var olmadığını söylüyorlar yani…Beyaz Saray Suriye’deki muhalif grupların elinde sarin gazı bulunduğunu yalanlayadursun, Florida’da Ortadoğu’dan sorumlu Amerikalı komutanın başkanlığında bir ekip o sarin gazı yanlış ellere düşürse ne yaparız diye kafa patlatıyordu."

İlhan Tanır: Bu rapor elinizde mi yoksa duyumunuz mu var?

Seymour Hersh: Evet, tabii ki. Hatta şu an önümde! İzin verin ilk satırını okuyayım isterseniz. İlk satırı kalın harflerle yazılmış ve ‘konuşma noktaları’ diyor. Hitap ettiği kişi, üst düzey yetkili, ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Teşkilatı Başkan Yardımcısı David Shedd…. 20 Haziran (2013) tarihli…İlk konuşma noktasının başlığında, yine kalın harflerle, ‘‘El Nusra Cephesi bağlantılı sarin üretim hücresi…” yazıyor. Yani böyle bir hücre bulunduğunu söylüyorlar. Deniyor ki, El Nusra Cephesi bağlantılı sarin üretim hücresi 11 Eylül 2001 öncesindeki El Kaide bağlantılı hücreden bu yana en ileri sarin üretim merkezi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # MİT # jandarma # seymour hersh