İnsanlık trajedisi: Mülteciler denizlerde boğuluyor

Dünyanın gözü önünde Ege ve Akdeniz'de mülteci trajedisi yaşanıyor. Libya açıklarında göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu en az 100 kişi hayatını kaybetti. İzmir’in Foça ilçesinde ise motor arızası nedeniyle sürüklenen 55 kaçak göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İnsanlık trajedisi: Mülteciler denizlerde boğuluyor

Akdeniz'in orta kesiminde düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu en az 100 göçmen hayatını kaybetti.

Cenevre Merkezli Uluslararası Göç Örgütü, Orta Akdeniz’de deniz kazası yaşandığını açıklandı. Örgüt, en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğine dair raporlar olduğunu duyurdu.

Akdeniz'de arama-kurtarma çalışmasına katılan Fransız Sivil Toplum KuruluşuSOS Akdeniz de bir açıklama yaptı. Açıklamada “Söz konusu botun 130 kişiyi taşıdığı ve zor durumda olduğu çarşamba sabahı rapor edilmişti” bilgisine yer verildi.

Fransız Sivil Toplum Kuruluşu, 2021’in başından bu yana Akdeniz’in orta kesimde 350’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtti.

Öte yandan İzmir’in Foça ilçesine bağlı Çanak Koyu mevkiinde kaçak göçmenlerin olduğu ihbarı üzerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isterken sürüklenen lastik bottaki Afganistan uyruklu çoğu kadın ve çocuk 55 göçmen kurtarıldı.

Ekipler, göçmen kaçakçısı olduğu ileri sürülen 3’ü yabancı uyruklu toplam 5 kişiyi de yakalayarak gözaltına aldı. Kaçak göçmenler ise sağlık kontrolü ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi.

# ege # mülteci # akdeniz # orta Akdeniz # foça # SOS # dram # çanak # trajedi # Fransız sivil toplum kuruluşu