Ruslardan Türkiye'ye özel klip

Akkuyu Nükleer Güç Santrali çalışanları Rusça şarkıya klip çekerek Türkiye'ye armağan etti. İki ülke arasındaki birliğe dikkat çekilen klipte dev projenin önemine vurgu yapıldı.

Ruslardan Türkiye'ye özel klip

AkkuyuNükleerGüçSantrali çalışanları "Hayatta sahip olduğum her şey" adlı Rusça şarkıya klip çekerek Türkiye'ye armağan etti.

Mersin'de inşası devam eden Akkuyu santralinde çalışanlar özel bir video klip için kameraların karşısına geçti.

Çalışanlar, hazırlanan klibi santral inşaatında büyük bir özveriyle görev yapan binlerce kişiye ve Türkiye'ye armağan ederek birlik mesajı verdi.

Kliple Türkiye ve Rusya'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği ve dünyadaki en büyük inşaat sahası haline gelen dev projenin önemi vurgulandı.

Çalışanları bir araya getiren ve sahadan çok özel görüntülerin de yer aldığı videonun yapımcılığını ve ses mühendisliğini Rusya vatandaşı müzisyen, şarkıcı, söz yazarı, besteci ve yapımcı olan Timur Vedernikov yaptı.

Öte yandan Akkuyu Nükleer A.Ş Nükleer Düzenleme Kurumu ile İlişkiler Direktörü Ahmet Çelik, böyle bir ekibin parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Projenin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşa edildiği Mersin bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye'ye büyük katkılar sağlaması ve ekonomik refah getirmesi hedefleniyor. Proje aynı zamanda şantiyede ve çevredeki yerel alanlarda çalışan insanların hayatlarını zenginleştirmeyi, eğitim, altyapı, ticari kalkınma ve sosyal ve ekonomik açıdan fayda sağlamayı da amaçlıyor.

Türkiye'deki ilk nükleer enerji santrali projesi olan Akkuyu'nun yılda yaklaşık 35 milyar kilovat saat elektrik üretmesi planlanıyor. Santralin işletmeye alınmasının ardından çalışanların büyük bölümü de Türk uzmanlardan oluşacak.

# türkiye # rusya # türk # güç # santral # enerji # nükleer # Akkuyu # rusça # klip # ngs