14'ünde 2. çocuk

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilip, 14 yaşında hamile kalan Kader Erten evinde ölü olarak bulundu. Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen Erten'in bunalımda olduğu iddia edildi. Erten'in imam nikahlı eşi ise Edirne'de asker.

14'ünde 2. çocuk

Kader Erten, Bir çocuk annesi. Henüz 14 yaşında. 2 yıl önce görücü usulüyle evlendirildi. Çocuk yaşta 2 çocuk dünyaya getirdi. İkinci çocuğu erken doğum sonucu hayatını kaybetti. Erten, ikinci çocuğunun ölümünün ardından evinde silahla vurulmuş olarak bulundu.

Kader Erten'nin hayati 12 yaşındayken değişti. 2 yıl önce Van’ın Çatak ilçesinde yaşarken, ailelerin onayı üzerine Mehmet Atak ile evlendirildi. Kader Erten, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Düğümcüler köyüne gelin olarak gitti. İmam nikahlı eşinin ailesiyle birlikte yaşamaya başladı.

Erten, ilk çocuğunu 1 yıl önce dünyaya getirdi. İkinci çocuğunu da erken doğum sonucu kaybetti. Tüm bu yaşanların ardından 14 yaşındaki genç kadın evinde silahla vurulmuş olarak bulundu.

Pervari İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadın yolda yaşamını yitirdi. Eşi asker olan Kader Erten'in, iki gün önce dünyaya getirdiği bebeğinin hayatını kaybetmesi sonucu bunalıma girdiği ve intihar ettiği öne sürüldü.

Erten Diyarbakır Tıp Fakültesinde yapılan otopsinin ardından köyünde defnedildi.

Pervari Savcılığı da ölümü şüpheli bularak, soruşturma başlattı. Mehmet Atak'ın ailesi, Kader Erten'in normal yaşının 18 olduğunu kimlik yaşının 14 olduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr

# siirt # çocuk # Gelin # Pervari