Mobil bankacılık dolandırıcıları yakayı ele verdi

Mobil Bankacılık uygulamaları hepimizin kullandığı bir araç haline geldi. Dolandırıcılar da bunu fırsat bildi. Vatandaşların telefonlarına yüklenen zararlı yazılımlar ile hesapları ele geçirildi. Tam 5 milyon liralık vurgun yapıldı. Şüphelilerden 8'i gözaltına alındı.

Mobil bankacılık dolandırıcıları yakayı ele verdi

Telefonlarına zararlı yazılım yükleyerek dolandırdıkları insanların paralarını güle oynaya ATM'den çektiler.

Emniyetin operasyonuyla kıskıvrak yakalandılar.

Operasyona Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri imza attı. Cep telefonlarına farkında olmadan indirilen zararlı uygulamalarla hesapların ele geçirildiği tespit edildi. Bu yolla bir çok vatandaşın dolandırıldığı öğrenildi.

Eş zamanlı operasyonlar İstanbul ve Ağrı'da yapıldı. Dolandırıcı 8 şüpheli gözaltına alındı.

Polis, çoğunluğu lüks olan evlere baskın yaptı. Operasyonda ruhsatsız silah, fişek ve çok sayıda dijitalmateryal ele geçirildi.

Şüphelilerin mobilbanka uygulamalarına erişim sağlayıp çevrim içi krediler çektiği ve bu paraları kripto paraborsasına aktardığı ortaya çıktı.

Zanlıların banka hesaplarında ve kripto para borsalarında 5 milyon lira para hareketinin olduğu öğrenildi.

# istanbul # Para # polis # borsa # operasyon # dijital # şüpheli # ağrı # banka # siber suç # emniyet # bankacılık # dolandırıcı # Kripto para # telefon # kripto # uygulama # siber # kripto para borsası # dolandırıcılar # mobil # Yazılım # zararlı yazılım # materyal # dijital materyal # Mobil bankacılık dolandırıcıları # Mobil bankacılık