TSK: Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı harekatına devam ediyor. Harekat kapsamında Azez-Cerablus arasındaki 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/PYD'nin Afrin’den doğuya, Münbiç’ten de batıya doğru olabilecek saldırılarına yönelik de tedbirlerin alındığı kaydedildi

TSK: Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor

Türk Ordusunun Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen terör örgütü PKK/PYD koridorunu engellemek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Açıklama Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapıldı. İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada bugüne kadar Suriye'de yürütülen harekata ilşkin bilgiler paylaşıldı.

Harekat kapsamında ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi ile terör örgütü IŞİD'in elinden alınan Azez-Cerablus arasındaki toplam 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını belirtildi.

IŞİD'in sınır geçişlerine ve saldırılarına karşı yoğun önlemler alındığını belirten TSK, Bab ilçe merkezi ve çevresindeki operasyonlarda da patlayıcı ve mayın arama, temizleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Açıklamada El Bab ve çevresindeki bölgede PKK / PYD teröristlerinin Afrin’den doğuya, Münbiç’ten de batıya doğru olabilecek saldırılarına karşı tedbirlerin alındığı kaydedildi.

ulusal.com.tr

# pkk # tsk # suriye # pyd # Fırat Kalkanı # azez # cerablus # münbiç