Bu klip YouTube'nin sayacını 'kırdı'

Bu klip YouTube'nin sayacını 'kırdı'

Güney Koreli şarkıcı Psy’ye ait Gangnam Style klibi, YouTube sayıcında öngörülen izleme sayısının üzerinde izleme kaydetti.

You Tube’nin Google+ sayfasında, uzmanların durumla ilgili program kotlarında değişiklik yapmak zorunda kaldığı bildirildi.

Video klibi 2 147 483 647 (iki milyar yüz kırk yedi milyon dört yüz seksen üç bin altı yüz kırk yedi) kez izlendiği ve daha sonra sayaç hatalı sayılar kaydetmeye başladı.

YouTube sözcüsü, “Psy’nin sanatı ile henüz tanışmamış olduğumuzdan dolayı sayfamızda paylaşılacak bir klibin bu kadar çok izleneceğini düşünemedik” açıklamasını yaptı. Gangnam Style, günümüz itibariyle You Tube ve internette paylaşılan en popüler klip oldu. 2012 temmuz ayında internete düşen klip yaklaşık yedi ay içinde bir milyon izlemeye ulaştı. Daha yaklaşık altı ay sonra iki milyonuncu eşik aşıldı. 3 Aralık saat 23.10 itibariyle sayaç 2 152 681 105’u gösterdi. You Tube bununla ilgili sayfasına, imlecin rakamın üzerine getirildiğinde “deli gibi çalışma” simgeleyen bir animasyonun ilave etti.

Rusya'nın Sesi Radyosu

# video # klip # youtube # Psy # Gangnam Style