Avrupa'da durum kötüleşiyor

Kovid-19 tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde salgın nedeniyle artan ölümlerin ardından cenaze evlerinde yer kalmadı. İngiltere'de günlik vaka sayısı 50 binin üzerine çıktı. Belçika'da bir grup gönüllünün noel baba kıyafeti ile huzur evini ziyaret etmesi pahalıya mal oldu. Ziyaret sonrası 26 kişi yaşamını yitirdi.

Avrupa'da durum kötüleşiyor

Dünya, Kovid-19 etkisi altında. Salgınla mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de bilanço giderek ağırlaşıyor. 2 milyondan fazla vaka bulunan Kaliforniya eyaletinde cenaze evlerinde yer kalmadı.

Los Angeles'taki tablo da farklı değil. Cenaze evlerinden birinin sahibi olan Magda Maldonado, basına yaptığı açıklamada, son günlerde yeni cenaze sahiplerini geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Rusya'da da geçtiğimiz ay başlayan toplu aşılama süreci devam ediyor. Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, ülkede 800 binden fazla kişinin koronavirüse karşı aşılandığını bildirdi. 1,5 milyonun üzerinde aşının ülkenin çeşitli bölgelerine ulaştırıldığını ifade etti. Öte yandan, ülkede 60 yaş üstü kişiler de aşılanmaya başladı.

MUTASYON, BULAŞI TIRMANIŞA GEÇİRDİ

İngiltere'de mutasyon krizi var. Virüsün mutasyona uğraması ile bulaş tırmanışa geçti. Günlük vaka sayısı 50 binin üzerine çıktı. Tedbirler kapsamında ilkokullar kapatıldı. İngiliz sağlık yetkilileri, vaka sayısındaki artışla başa çıkabilmek için salgının başlangıcında inşa edilen sahra hastanelerini yeniden faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

NOEL BABA ZİYARETİ PAHALIYA MAL OLDU

Belçika'da ise Noel Babanın huzur evini ziyaret etmesi pahalıya mal oldu. Ziyaret sonrası koronavirüse yakalanan 26 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam can kaybı 20 bin kişiye ulaştı. Böylece Belçika, nüfusa oranla dünyada Kovid-19 ölümlerinin en çok görüldüğü ülke konumuna geldi.

# abd # ingiltere # koronavirüs # Kovid19 # avrupa # virüs # Belçika # MUTASYON # MUTASYONLU VİRÜS