Enflasyon rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 0,27 azaldı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise yüzde 0,07 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 10,90 oldu. TÜİK'in verilerine göre zam şampiyonu yurt içi turlar. Fiyatı en çok azalan ürün ise domates.

Enflasyon rakamları açıklandı

Enflasyon haziran ayında geriledi. Son 10 ayın en hızlı düşüşü yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 0,27 azalırken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,07 arttı.

Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 10,90, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 14,87 oldu.

Veriler hesaplanırken haziran ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındı. Buna göre, tüketici fiyatları yüzde 9,36 artış gösterdi.

Tüketici fiyatları bazında haziranda en yüksek fiyat artışı yüzde 28,14 ile yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda oldu. Zam şampiyonunu salatık izledi.

Sivri biber, elma, limon, patlıcan, koyun eti, kabak ve tavuk eti haziranda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler...

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 41,93 ile domateste gerçekleşti. Bunu PTT koli gönderme ücreti, patates, taze fasulye, yumurta, kadın ceketi, muz, erkek eşofmanı ve cep telefonu ekipmanları takip etti.

ulusal.com.tr

# ekonomi # Haziran # tüfe # üfe