İşte Rumların Türkiye'deki Cumhurbaşkanı adayı

Rumların Türkiye'deki Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan! Açıklamayı Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis yaptı. Anastasiadis tercihinin Başbakan Erdoğan'dan yana olduğunu, seçimden sonra Kıbrıs konusunun ivme kazanacağını söyledi.

İşte Rumların Türkiye'deki Cumhurbaşkanı adayı

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden önemli bir açıklama geldi. Rum Lider Nikos Anastasiadis seçimde gönlünün Başbakan Erdoğan'dan yana olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis, "Türkiye'de kimin cumhurbaşkanı olacağı konusu Türk halkının yetkisinde ancak kendi tercihim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yana." ifadesini kullandı.

Atina'da yayımlanan haftalık Real News gazetesine konuşan Anastasiadis, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Kıbrıs konusunun ivme kazanacağını da belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ait toprakları "işgal bölgesi" olarak tanımlayan Anastasiadis, "Kıbrıs sorunu kırk yıldır sürüncemede. Bu çok uzun bir süre" dedi.

Anastasiadis, "Her geçen gün işgal topraklarında (KKTC) doğup büyümüş insanlar artık ölüyor. Bu bölgelerden hatıraları olan Kıbrıslı Rumların sayısı azalıyor. Bu bölgenin yeni nesiller için yabancı bir ülke olması riski pusuda bekliyor." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # cumhurbaşkanı # Rum # nikos anastasiadis