Yunanistan'dan "NAVTEX" kışkırtması

Doğu Akdeniz'de diyaloğun konuşulduğu günlerde Yunanistan yeni bir kışkırtma hamlesi yaptı. Türkiye'nin sorumluluk sahasında iki Navtex yayınlandı. Türkiye'nin Atina'ya yanıtı gecikmedi. Antalya istasyonundan kendi sahası ile ilgili bir Navtex yayınladı.

Yunanistan'dan "NAVTEX" kışkırtması

ABD ziyaretlerinden cesaret alan Yunanistan "müzakere" masasından kaçıyor. Türkiye'nin çabalarına rağmen, Navtex savaşları dinmiyor.

Atina, atış eğitimleri maksadıyla Türkiye'nin sorumluluk sahasında geniş bir alanı kapsayan 2 yeni Navtex yayınladı.

Türkiye de, kendi sorumluluk sahasında olan söz konusu alanlar için yeniden Navtex yayımladı. Türkiye'nin yayınladığı Navtex'de, "Türk Navtex servis sahası içindeki bir alana ilişkin olarak yetkisiz istasyon tarafından yayınlanan duyuru, yetkili Antalya Navtex istasyonu tarafından denizcilerin emniyeti için tekrar yayınlanmıştır." denildi.

Duyuruda, 6 ve 8 Ekim'de Doğu Akdeniz'de belirtilen sahalarda atış eğitimleri yapılacağı ifade edildi.

Güvenlik kaynakları, Yunanistan tarafından atış eğitimleri maksadıyla Doğu Akdeniz'de geniş bir alanda ve yetkisiz bir istasyon tarafından ilan edilen söz konusu Navtex'lerin sorunların çözümüne değil, bölgede gerginliğin artmasına neden olacağını ifade etti.

Kaynaklar, Türkiye'nin , Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk, diyalog ve iyi komşuluk ilişkileri içinde çözümünden yana olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin tüm bu iyi niyetli adımlarına karşılık Yunanistan'ın ise diyalog masasını devirme gayreti içinde olduğunu vurgulandı.

ulusal.com.tr

# türkiye # yunanistan # doğu akdeniz # Navtex