Bulgaristan sandık başında

Komşumuz Bulgaristan’da halk genel seçimler için sandık başında. 6 milyonun üzerinde seçmen, 240 sandalyeyi yeni parlamentoyu belirleyecek.

Bulgaristan sandık başında

Bulgaristan halkı milletvekiliseçimleri için oy kullanıyor. 6,35 milyon seçmen, ülkenin 45. Parlamentosunda yer alacak 240 milletvekilini seçecek. Seçime, 30 parti ve 6 bin 895 aday katılıyor.

Ülkede 12 bin 630, yurt dışında ise 465 seçim merkezi açıldı. İlk kez kağıt pusulaya alternatif olarak 10 bine yakın seçim makinası kuruldu.

4 yıldır iktidar ortağı olan ırkçı Vatanseverler Birliği koalisyonunun baskısı nedeniyle Türkiye ile Avrupa Birliği dışında kalan bazı ülkelerde sandık sayısı 35 ile sınırlandırıldı.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde seçimler için 9 sandık açıldı. Trakya’da ön beyanda bulunan 5 binden fazla çifte vatandaş, Bulgaristan’daki genel seçimler için oy kullanacak.

Oy verme işlemi saat 20.00’de tamamlanacak.

# türkiye # Edirne # Tekirdağ # milletvekili # seçim # sandık # avrupa birliği # bulgaristan # parlamento # oy # kırklareli # genel seçimler # bulgaristan seçim # seçim sandık