PKK-HDP bağı iddianamede gözler önüne serildi

6-8 Ekim olaylarının faillerine yönelik hazırlanan iddianamenin ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. İddianamede PKK ve HDP'nin bağı tüm çıplaklığıyla ortaya serildi. Başsavcılığın çıkardığı örgüt şemasında Kandil'deki KCK'dan başlayan 6-8 Ekim talimatlarının trafiği anlatıldı. 3 bin 500 sayfalık iddianamede gizli tanıklar da çarpıcı ifadeler verdi. İddianamede 6-8 Ekim ve Hendek operasyonları zamanında HDP'nin PKK'nın talimatlarını bizzat uyguladığı vurgulandı.

PKK-HDP bağı iddianamede gözler önüne serildi

Haber: Seda Akyüz

HDP ve PKK'nın bağını ortaya çıkaran iddianameye Ulusal Kanal ulaştı. Örgüt ve siyasi uzantısı olan partinin 6-8 Ekim olaylarındaki rolü başsavcılık tarafından gözler önüne serildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede yer alan örgütün şeması PKK-HDP bağını net bir şekilde tarif ediyor. Şemada KCK Başkanı olarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan yer aldı. Terör örgütü KCK'nın Başkanlık Konseyi'nde Cemil Bayık, Murat Karayılan, Hülya Oran gibi örgüt mensupları da var.

İddianamede HDP'li isimlerin Kandil'e yaptığı ziyaretler de tek tek anlatıldı:

1-HDP'li Gülten Kışanak birçok kez Kandil'e gitti.

2-2011'de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi için bizzat Abdullah Öcalan talimat verdi.

3-Ayhan Bilgen Kandil KCK eş başkanlığının talimatı ve KCK Türkiye sözcülüğünün önerisi ile Kars Belediye Başkanı olarak aday gösterildi ve seçilmesi sağlandı.

4-Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder 6-8 Ekim olayları döneminde sık sık Kandil'e gitti.

5-Emine Ayna 2009 yılında BDP Eş Genel Başkanlığını yürütürken PKK/KCK adına toplantılar yaptı. KCK'nın kadın yapılanması içinde faaliyet yürüttü.

6- Emine Ayna 2014 yılında Kandil'e giderek örgütün dağ kadrosuyla görüştü.

7- Eski HDP'liler Sebahat Tuncel ile Aysel Tuğluk KCK'nın sözde kadın yapılanması içinde faaliyet yürüttü.

''OLAYLARIN ALT YAPISINI ÖRGÜT ÜST YÖNETİMİ HAZIRLADI''

İddianamede gizli tanıkların da çarpıcı ifadeleri yer aldı. Gizli tanıklar 6-8 Ekim ve Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan hendek olaylarına dikkat çekti:

''6-8 Ekim olaylarının alt yapısı örgüt üst yönetimi tarafından hazırlandı. Örgüt, halkı sokağa çıkarmak adına Selahattin Demirtaş'a çağrıda bulunması talimatını KCK Türkiye Sözcüleri üzerinden verdi. 6-8 Ekim olaylarının ve hendek barikat olaylarının özerklik adına ön hazırlığına başlanıldı.''

Gizli tanıklar ayrıca 6-8 Ekim olaylarında KCK sözcülerinin Selahattin Demirtaş'a PKK'nın talimatlarını verdiklerini de belirtti:

''6-7-8 Ekim 2014 sürecinde Türkiye KCK sözcülüğünde bulunan ve şuan isimlerini hatırlayabildiklerim, Mazhar Öztürk, Yahya Figan, Enver Güngör, Cihan Ekin, Ruken Karagöz ve Ferhat Aksu. Adı geçen isimler Eylül 2014 sonlarına doğru örgütün talimatları doğrultusunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan, Kobani'nin savunulması için Türkiye halklarının sokaklara çıkmasını, direnişe geçmeleri yönünde çağrı yapması için talimat verdiler.''

Savcılık iddianamede HDP'lilerin Kandil'deki dağ kadrosuyla fotoğraflarını da delil dosyasına sundu.

İddianamede 6-8 Ekim olaylarında HDP'lilerin çağrıları, Türk Bayrağının yakılması, Atatürk büstünün yıkılması, kamu binalarına zarar verilmesi gibi deliller de tek tek fotoğraflarla dosyaya girdi.

# pkk # kandil # hdp # ulusal kanal # terör örgütü # kck # abdullah öcalan # BDP