Diyarbakır çiftçisini kuraklık vurdu

Diyarbakır'da kuraklık nedeniyle ekilen ürünler kurudu. Kuru tarım yapılan arazilerde tahıl ve bakliyat üretiminde yüzde 80'e varan zarar yaşandığı belirtiliyor. Bazı arazilerde bu yıl hiç hasat bile yapılamayacak. Çiftçiler, bir sonraki sezonda üretim yapabilmek için acil destek bekliyor.

Diyarbakır çiftçisini kuraklık vurdu

Haber-Kamera: Ekrem Demir

Kuru tarım yapılan arazilerde tahıl ve bakliyat üretiminde zarar büyük.

Diyarbakır'ın verimli topraklarını kuraklık vurdu. Bazı arazilerde bu yıl hiç hasat yapılamayacak.

Çiftçilerin, yüksek girdi maliyetleri ve borç yükü ile beli iyice büküldü. Zorlanarak üretim yapan çiftçiyi, kuraklık daha da büyük zarara soktu.

Çiftçiler ekim döneminde girdiler için borçlandı. Hasat yaptıktan sonra ödemelerini yapacaklardı. Bu yıl hasatta yapamayacak olan çiftinin borcu katlandı.

Kentte tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 25'inde sulu tarım, geri kalanında ise kuru tarım yapılıyor. Çınar ilçesinde çiftçilik yapan Şehmus Güzeller, hükümete seslendi.

Böylesi bir kuraklık bölgede 2007-2008 sezonunda yaşanmıştı. Üreticiler, nakdi destekle nefes alıp, üretim yapabilmişti. Yeni sezonda yine üretebilmek için çiftçiler acil destek bekliyor. Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, taleplerini Ulusal Kanal'a anlattı.

# diyarbakır # hasat # maliyet # çiftçi # Tarım # ziraat # kuraklık # arazi # ekim # toprak # girdi maliyeti