Balyoz mağduru Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, 15 Temmuz'da FETÖ'cülerle çatıştı

15 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığı binasında elinde silahla darbecilere direnen askerin, Balyoz kumpasında tutuklanarak cezaevinde gönderilen Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu olduğu ortaya çıktı. Darbeyi öğrenir öğrenmez karargâha giden Hacıoğlu, operasyona gelen polisleri de koordine ederek darbecilerle çatıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Balyoz kumpasıyla terfisine 3 gün kala tutuklanarak cezaevine gönderilen Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun 15 Temmuz gecesine ait çatışma görüntüleri ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı binasının darbeciler tarafından karargah olarak kullanılmak istendiğini öğrenir öğrenmez karargaha giden Hacıoğlu, operasyona gelen polisleri de koordine ederek darbecilerle çatışmış.

16 Temmuz sabahı çekildiği belirtilen görüntülerde Hacıoğlu beylik tabancasıyla darbecilerle çatıştığı görülüyor.

Tuğgeneral Hacıoğlu 16 darbecinin öldürüldüğü Karargah binası önünden darbecilerin temizlendiğinden emin olana dek de ayrılmadı.

Hacıoğlu, Balyoz tertibiyle terfisine 3 gün kala tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Cezaevinden çıktıktan sonra Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı olarak göreve başlayan Hacıoğlu Ağustos ayında yapılan Yüksek Askeri Şura'da şurada Bursa İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # 15 temmuz # Balyoz