PKK Sincar ilçe merkezinden çıkarıldı

Erbil ve Bağdat, PKK'yı Sincar'dan kovuyor... Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, "Sincar anlaşmasına" bağlı olduklarını teyit etti. Irak Ortak Operasyon Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada da Iraklı güvenlik güçlerinin Sincar'da konuşlanma planını uygulamaya başladığı duyuruldu...

PKK Sincar ilçe merkezinden çıkarıldı

PKK, Erbil ve Bağdat ortaklığında Sincar'dan çıkarılıyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden anlaşmaya bağlılık açıklaması gelirken, Ortak Operasyon Merkezi, Iraklı askerlerin bölgeye konuşlandığını duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Bağdat yönetimi arasında 9 Ekim'de anlaşma imzalanmış, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan anlaşmanın uygulanmaya başladığı ifade edilmişti.

Son gelişmelerle ilgili, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, açıklama yaptı. Adil, yaptığı yazılı açıklamada, süreci titizlikle ele aldıklarını bildirdi.

Sincar'daki PKK ve tüm diğer bağlı güçlerin uzaklaştırılması Bağdat'ın görevidir. IKBY, Sincar Anlaşması'nın uygulanması noktasında istekli ve anlaşmaya bağlıdır.

Bir açıklama da Irak Ortak Operasyon Komutanlığı'ndan geldi. Irak güvenlik güçlerinin Musul'a bağlı Sincar’ın merkezinde konuşlanma planını uygulamaya başladığı bildirildi.

Komutanlığımıza bağlı Batı Ninova Gücü tarafından, güvenlik güçlerinin Sincar'ın merkezinde konuşlanma planı uygulanmaya başlandı. Güvenlik güçleri, Sincar ilçesi ve ona idari olarak bağlı bölgelerdeki istikrarı sağlama icraatına devam edecek.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci daha önce yaptığı açıklamada, "Sincar'da Irak bayrağı dışında hiçbir bayrak dalgalanmayacak" demişti. Anlaşma ile, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığı sonlanacak.

ulusal.com.tr

# pkk # Sincar # ıkby # bağdat # erbil